20 / 04 / 2024

Sapanca Gölü'nden su alımı durdu!

Sapanca Gölü'nden su alımı durdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından yapılan açıklamaya göre Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirildi.




İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacını Yuvacık Barajından karşılıyordu. İki yıldır yaşanan kuraklığa bağlı olarak yeterli yağışların olmamasından dolayı baraj ihtiyacı karşılamıyordu. Bunun üzerine şehrin su ihtiyacının bir kısmını Sapanca gölünden karşılayan İSU, bir yandan da Kartepe, Başiskele, Körfez ve Gebze bölgelerinde açtığı 86 adet derin kuyuyu devreye aldı. Ayrıca, sanayi kuruluşları ile yeşil alanların kullanma suyu ihtiyacı için de geri kazanım suyu verilmeye başladı.

Bölgede son günlerde etkili olan yağışlar ve yeni yatırımların devreye alınmasıyla birlikte Yuvacık Barajı’nda su miktarı bugün itibariyle 31,17 milyon m3’e çıktı. Geçen yılın aynı tarihine göre 16 milyon m3 fark oluştu.

 

Yuvacık barajında yeteri kadar su bulunması ve yeni yatırımların devrede olmasından dolayı Sapanca gölünden bugün itibariyle su alımı durduruldu.


Manşet Kocaeli


Geri Dön