19 / 04 / 2024

Sapanca Gölü nerede

Sapanca Gölü nerede

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sapanca Gölü’nün suya doyduğunu ve su seviyesinin 3 metre yükseldiğini belirterek, tarım arazilerine zarar vermemesi için gölden su tahliyesi yapıldığını söyledi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi yükseliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında göldeki su seviyesinin yükselişini sürdürdüğünü bildirdi.

Sapanca Gölü'nün su seviyesi yükseliyor!

Sapanca Gölü'nün su seviyesi yükseliyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su verilmeye devam edildiği kaydedildi.

Sapanca Gölü'nden su alımı durdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından yapılan açıklamaya göre Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirildi.

Sapanca Gölü'nde kuraklık alarmı!

Haziran ayı başında yağan etkili yağışlara rağmen su seviyesi düşmeye devam eden Sapanca Gölü'nde 10 ay önce ve bugün çekilen fotoğraflara bakıldığında, sorunun hangi boyutta olduğu görülebiliyor.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ( SASKİ ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yağışlarda yüzde 40'lara varan düşüş olduğunu belirterek, yaz aylarında herhangi bir kesinti öngörmediklerini söyledi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü. Son yılların en düşük su seviyesinin kaydedildiği, içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü' nün korunması amacı ile imza kampanyası başlatıldı...

Sapanca Gölü son 8 yılın en düşük seviyesinde!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( SASKİ ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü' nün son 8 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirtti...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Gül İnşaat Esenyurt projesi nerede?

Gül İnşaat Esenyurt projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Gül İnşaat Esenyurt projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Göl İstanbul nerede?

Göl İstanbul nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Göl İstanbul nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Apartıman Gül nerede?

13 kat üzerinde toplam 25 konut ünitesi ve 1 ticari üniteden Apartıman Gül  projesinde satışlar devam ediyor... Peki Apartıman Gül nerede hayata geçiriliyor?

Turyap Gül İnşaat açık artırması nerede? 

Hemen teslim ve temen tapu fırsatının sunulduğu Gül İnşaat gayrimenkulleri açık artırmayla 6 Şubat 2018 Salı günü satışa çıkarılıyor...

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Oyak Göksupark nerede?

Ankara-Eryaman’da konumlandırılan Oyak Göksupark projesinde daire fiyatlar 191 bin TL’den başlıyor. Peki Oyak Göksupark nerede?

Sinpaş Gökorman nerede?

Sinpaş GYO Gökorman projesi "Yerde ararken gökte orman" sloganıyla basına tanıtılıyor. Toplam 420 konuttan meydana gelen Gökorman projesi ilk fiyat avantajıyla 29 Nisan’da ön satışa çıkıyor. Peki Sinpaş Gökorman nerede?

Bizim Evler Ardıçlı nerede?

İhlas Holding ve Gülle Tekstil işbirliğiyle hayata geçirilen Bizim Evler Ardıçlı projesi 275 konut ve 18 ticari üniteden oluşuyor. Peki Bizim Evler Ardıçlı nerede?

Gül İnşaat Seyrantepe projesi nerede?

750 daire ve 12 dükkan olarak hayata geçirilen Gül İnşaat Seyrantepe projesinin detayları bugün netleşti. Peki, Gül İnşaat Seyrantepe projesi nerede?

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

TOKİ Gülşehir Konutları kurası nerede?

Toplamda 300 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede Gülşehir Belediyesi katkıları da bulunuyor. Peki TOKİ Gülşehir Konutları kurası nerede?

Sapanca Gölü nerede Haberi

Sapanca Gölü nerede

2014 yılında ülkemizi etkileyen kuraklıktan en çok nasibini alan iller arasında Sakarya’nın da yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre son 50 yılın en kurak yazının yaşandığı 2014 yılında aldığımız tedbirlerle ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da su sıkıntısı yaşanmadı” diye konuştu.


2014 yazında Sapanca Gölü’nün su durumunun her gün yazılı ve görsel medyada yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu “ Sapanca Gölü 16 Eylül itibarıyla, 29.27 metre kotla en düşük seviyeye düşmüştü. Bu tarihten itibaren bölgede yağışların artması ile gölde su seviyesi 3 metre yükseldi” dedi.


Fazla su tahliye ediliyor


Sapanca Gölü’nün normal su seviyesinin 31,5 metre olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Sapanca Gölü’nün işletme su seviyesi...