23 / 04 / 2024

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü. Son yılların en düşük su seviyesinin kaydedildiği, içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü' nün korunması amacı ile imza kampanyası başlatıldı...



Balık Tutkunları, Sportif Olta Balıkçıları ve Koruma Kulübü Derneğince Kent Meydanı'nda açılan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanyaya bir saatte 250 kişi imzalarıyla destek verdi. 


Dernek Başkanı Şenol Veriş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sapanca Gölü'nün büyük bir tehlike içinde olduğunu ve derhal korunması için çalışma başlatılması gerektiğini söyledi. 


Vatandaşlardan aldıkları imzaları ilgili kurumlara göndereceklerini belirten Veriş, "Kuraklık, içme suyu kaynağımız Sapanca Gölü'nün içine çekilmesine sebep oldu fakat kuraklıktan öte, gölden sanayi amaçlı su çekiliyor ve göle akan 12 dere tamamen dolum tesisleri tarafından kapatılmış durumda. 15 gün önce sanal ortamda başlattığımız imza kampanyasını şu anda halkımızın yoğun isteğiyle Kent Meydanı'nda stant açarak devam ettiriyoruz. Burada halkımızdan daha çok imza toplayıp gerekli mercilere sesimizi duyurmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 


"Şu anda 10 bin imza hedefi koyduk fakat 10 bini de geçeceğiz gibi görünüyor" diyen Veriş, "Halkımız buna ne kadar çok duyarlı olursa o kadar iyi çünkü bu su, sadece balık tutkunlarının değil, bizim, Sakaryamızın hatta Türkiyemizin suyu. Şu anda balık ölümleri başladı. Uçan hayvanlar için çok büyük göç havzası, bunların da gelmemesine neden olmaya başladık. O yüzden tüm halkımızın duyarlı olmasını, bize destek olmasını istiyoruz. Yarın akşam 19.00'a kadar standımız açık olacak, tüm halkımızı bekliyoruz" ifadesini kullandı. 


Veriş, derneklerinin Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SAMADER) ile karıştırılmaması gerektiğini belirterek, imza kampanyasını kendilerinin başlattığını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön