29 / 03 / 2024

Sapanca Gölü projeleri

Sapanca Gölü projeleri

Sapanca Gölü'nün su seviyesi yükseliyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su verilmeye devam edildiği kaydedildi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi yükseldi!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi yükseldi. SASKİ Genel Müdürü Keleş: "Sapanca Gölü, son yağışlarla 29,83 kotuna ulaşmış durumda. Yağışlarla bu seviyenin daha yükseleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Rüstem Keleş: Sapanca Gölü tarihinin en büyük düşüşünü yaşıyor!

SASKİ Genel Müdürü Keleş: "Göle hem içme suyu hem kontrolsüz endüstriyel kullanım yüklenirse, uzmanların ifadelerine ve bizim tespitlerimize göre telafisi imkansız sıkıntılarla karşı karşıya kalır" dedi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü. Son yılların en düşük su seviyesinin kaydedildiği, içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü' nün korunması amacı ile imza kampanyası başlatıldı...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Manisa Sarıgöl’e yeni yatırımlar geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u makamında ağırladı. Ergün ve Selçuk, Sarıgöl’e yapılması planlanan projeleri görüştüler.

Gül İnşaat yeni projeleri için kesenin ağzını açtı!

Gül Proje, bu yıl hayata geçireceği iki yeni proje için 10 milyon TL’lik yatırım yapacak. Firma bir taraftan da özellikle kent merkezlerindeki dönüşüm projelerine hazırlanıyor.

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Manisa Alaşehir ve Sarıgöl projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ve Sarıgöl Belediyeleri’ni hayata geçirilecek kanalizasyon, içme suyu ve sondaj çalışmaları ile ilgili ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında projelerin ön çalışmaları tamamlandı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Büyükçekmece Gölü villa bölgesi oluyor!

Büyükçekmece ile Beylikdüzü Kavaklı'da, Mesa-Nurol'dan Demir İnşaat’a kadar birçok markab konut üreticisi proje geliştirme yarışma girdi. Büyükçekmece Gölü havzasında, inşaat şirketleri ağırlıklı olarak villa projeleri geliştiriyor.

Urke İnşaat Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece Gölü projeleri!

Urke İnşaat Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece Gölü projeleri ile Avrupa yakasında iki yeni projeye imza atacak. Proje tek blok olarak tasarlandı.

Urke İnşaat Küçükçekmece Gölü ve Basın Ekspres'te proje yapacak!

Urke İnşaat, Avrupa yakasında iki yeni projeye hazırlanıyor. Urke İnşaat'ın projeleri Basın Ekspres Yolu üzerinde ve Küçükçekmece Gölü kenarında olacak. Küçükçekmece projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek...

Sapanca Gölü projeleri Haberi

Sapanca Gölü projeleri

Yuvacık Barajı'ndan pompalanan günlük 150 bin metreküp su ve yağışların ardından Sapanca Gölü'nün kotu, 30,45 metreye ulaştı.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su verilmeye devam edildiği kaydedildi.


Son yağışlar ve Yuvacık Barajı'ndan gönderilen günlük 150 bin metreküp suyla Sapanca Gölü'nün kotunun 30,45 metreye çıktığı ifade edilen açıklamada, İSU'nun son 2 yıldır bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının bir kısmını gölden karşıladığı anımsatıldı.


Açıklamada, bölgede etkili olan yağışlarla Sapanca hattından su alımının 29 Eylül'de durdurulduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Kurum, Sapanca hattından göle su vermeye 13 Kasım'da başladı. Sapanca hattından cazibe ve Balaban su deposu ile Sapanca terfi merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor. Geçen...