23 / 04 / 2024

Sapanca Gölü su seviyesi ne durumda

Sapanca Gölü su seviyesi ne durumda

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü'nde geçen seneye oranla 2 metreye yakın bir kot yüksekliği olduğunu söyledi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi yükseliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında göldeki su seviyesinin yükselişini sürdürdüğünü bildirdi.

Sapanca gölü yükselmeye başladı!

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan, 2 yıldır yağış miktarının düşük olmasının yanı sıra sanayi kuruluşlarının sürekli su çekmesiyle su seviyesi 'alarm' boyutlarına düşen Sapanca Gölü, son yağışlarla az da olsa yükseldi

Rüstem Keleş: Sapanca Gölü tarihinin en büyük düşüşünü yaşıyor!

SASKİ Genel Müdürü Keleş: "Göle hem içme suyu hem kontrolsüz endüstriyel kullanım yüklenirse, uzmanların ifadelerine ve bizim tespitlerimize göre telafisi imkansız sıkıntılarla karşı karşıya kalır" dedi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü. Son yılların en düşük su seviyesinin kaydedildiği, içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü' nün korunması amacı ile imza kampanyası başlatıldı...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Uzman isimden deprem uyarısı geldi: İznik, Gölbaşı, Sapanca göllerinin su seviyelerindeki ani artışlara dikkat!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, tektonik göllerdeki su seviyelerinde yaşanan yükselişlerin "depremin habercisi" olabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar...

Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Güliz Öztürk, Pegasus Havayolları'nın CEO'su olarak, 3. çeyrekte talebin güçlü olacağını öngörüyoruz. İç hatlarda tavan fiyat getirilince taban fiyat ücretleri artırmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 50 CEO'su listesinde!

Ekonomist Dergisi "En Güçlü 50 Kadın CEO"sunu açıkladı. Sinpaş Gayrimenul Yatırım Ortaklığı CEO'su Seba Gacemer 50 kadın CEO arasında 2.1 milyon ciro ile 17. sırada yer aldı.

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO'su listesinde!

Sinpaş GYO CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Seba Gacemer, en güçlü 50 kadın CEO listesinde yer aldı. Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO listesinde 20. sırada bulunuyor.

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 20. kadın CEO'su oldu!

'Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su araştırması sonuçlarına göre, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, listede 20'nci sırada yer aldı...

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Seba Gacemer, Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su arasında!

Ekonomist Dergisi'nin bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği ''Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO''su araştırması sonuçlandı. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer listede 20'nci sırada yer aldı

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Seba Gacemer Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su arasında!

Ekonomist Dergisi'nin bu yıl yedincisi gerçekleştirilen ''Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO''su araştırması sonuçlandı. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer listede 9'uncu sırada yer aldı.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sapanca Gölü su seviyesi ne durumda Haberi

Sapanca Gölü su seviyesi ne durumda

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Geçen sene bu mevsimde Sapanca Gölü'ndeki kota 30,40 - 30,30'lardaydı. O dönemle karşılaştırdığımızda, ilave 2 metreye yakın bir kot yüksekliği, son derece sevindirici bir durum" dedi.


Keleş, Sapanca Gölü ile Çark Deresi'nin birleştiren Serpan ilçesindeki Çark Suyu Regülatörü'nde dere kapaklarının açılma işlemini izledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Burada AA muhabirine açıklamalarda bulunan Keleş, regülatörün Sapanca Gölü'nde su seviyesi belli düzeye ulaştığında tahliyesi için kullanıldığını belirterek, tahliye edilen göl sularının Çark Deresi üzerinden Sakarya Nehri'ne ulaştığını söyledi.


Keleş, geçen yıl göldeki su seviyesinin tarihindeki en büyük düşüş yaşadığını ve kotanın 29'a kadar düştüğünü anımsatarak, bu durumun Sapanca Gölü'nün ekolojik sürdürülebilirliğini ve su kalitesini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.


Çark Suyu Regülatörü'nün...