25 / 04 / 2024

Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik haciz!

Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik haciz!

İstanbul Beylikdüzü'nde bir toprak sahibi, Gül İnşaat'ın 40 kadar konutu kendisinden habersiz yabancı uyruklu kişilere sattığını iddia etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. İcra Dairesi, arsa sahiplerini haklı gördü ve Gül İnşaat'a 20 milyon TL'lik icra gönderdi.



Gül İnşaat ile Muscan İnşaat arasında Beylikdüzü’de 800 konut ve 28 dükkanın inşa edileceği 11. Mahalle projesi için 2015'te protokole imzalar atıldı. Bakırköy Gazetesi'nde yer alan habere göre; projenin tamamlanmak üzereyken toprak sahibi U.G., Gül İnşaat’ın 40 kadar konutu kendisinin haberi olmadan yabancı uyruklu vatandaşlara sattığını iddia ederek Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yaptı. 

Toprak sahibi U.G. suç duyurusundan sonrasında 11. Mahalle projesinin önünde saldırıya uğradığını iddia etti ve inşaat yetkilileriyle ilgili de suç duyurusunda bulundu.

Gül İnşaat a 20 milyon TL lik haciz!

HİSSEDARLARDAN İCRA DAVASI

Beylikdüzü ve Büyükçekmece’nin en prestijli projelerini inşa eden şirkete bu defa da 11. Mahalle projesinin arsa sahibinin hissedarları tarafından dava açıldı.

Servet Nakşiler, Muharrem Nakşiler, Nuray Baykal, Nurgün Sülün, Aynur Nakışlar tarafından Bakırköy 7’nci İcra Dairesi’nde alacak davası açıldı.

İcra Dairesi, arsa hissedarlarını haklı buldu ve Gül İnşaat’a 16 milyon 369 bin Türk Lirası tutarında icra gönderdi. Bu rakamın avukat masrafları ve faizlerle beraber 20 milyon civarına ulaşması öngörülüyor. Bakırköy 7’nci İcra Dairesi kararı şirketin hesaplarının bulunduğu bütün bankalara yollandı.

Gül İnşaat a 20 milyon TL lik haciz!

40 KİŞİYE TAHLİYE DAVASI

Diğer taraftan Muscan İnşaat’ın kendilerinden habersiz Gül İnşaat’tan konut alan 40 kişiye tahliye davası açtı. Davanın gelecek günlerde sonuçlanması bekleniyor.

11. Mahalle projesi başta olmak üzere Vira İstanbul projesinde de bu gibi durumlarla karşılaşıldığı biliniyordu. Burada da çok sayıda ev sahibi ve taşeron firma Gül İnşaat’a dava açtı. Mağdurlar geçtiğimiz günlerde adliye önünde toplandı.


Geri Dön