25 / 04 / 2024

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 20. kadın CEO'su oldu!

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 20. kadın CEO'su oldu!

'Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su araştırması sonuçlarına göre, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, listede 20'nci sırada yer aldı...



'Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su araştırmasının bu yıl dokuzuncusu gerçekleşti. Ekonomist Dergisi'nden Özlem Bay Yılmaz'ın haberine göre; Atamalar ve iş değişimleri nede listeden ayrılanların yanı sıra CEO'luk koltuğuna oturarak giriş yapan yeni isimler de var.

Kadınlar, cinsiyet eşitliği için son yıllarda büyük bir mücadele veriyor. Ancak iş dünyasında kadınlar hala büyük oranda erkeklerin gerisinde kalıyor. Özellikle Türkiye'de bu konuda tablo çok da parlak değil. Öyle ki AB İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) 2020 yılının mart ayında açıkladığı araştırmaya göre Türkiye, 34 Avrupa ülkesi içinde kadın yönetici oranında sondan ikinci sırada yer aldı.

Öte yandan Türkiye'de yöneticilerin sadece yüzde 22'si kadın. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bu oran, ortalama yüzde 37. Yani AB'de her üç yöneticiden biri kadın. Yönetim kurullarındaki kadın oranına bakıldığında ise Fransa'da yüzde 45, İtalya'da yüzde 43, İsveç'te yüzde 42 gibi yüksek oranlar görülüyor. Almanya ve İngiltere'nin yüzde 33 oranını yakaladığı kadın yönetim kurulu üyeliği konusunda, Türkiye'nin geldiği nokta ise yüzde 15,9.

'Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su araştırması sonuçlarına göre, Demet İkiler, büyük bir sıçrama yaparak birinciliğe oturdu. Geçen ayın birincisi Philip Morris/Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren ise ikinciliğe yerleşti. Listenin yeni isimlerinden LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürü Berna Akyüz, Öğüt üçüncü, Indeks Bilgisayar Genel Müdürü Banu Sürek ise beşinci sırada yer aldı.

Seba Gacemer, Türkiye nin en güçlü 20. kadın CEO su oldu!

İnşaat sektörünün öncü firması Sinpaş GYO'nun genel müdürü Seba Gacemer ise listede 20. sırada yer aldı. 1 milyar 96 milyon TL ciro elde eden şirket 2020 yılında bin 500 kişiye istihdam sağladı. 

Seba Gacemer, Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su arasında!

Konut yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor!

Seba Gacemer kim?

 


Geri Dön