19 / 04 / 2024

Seba Gacemer, Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su arasında!

Seba Gacemer, Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su arasında!

Ekonomist Dergisi'nin bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği ''Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO''su araştırması sonuçlandı. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer listede 20'nci sırada yer aldı



Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su araştırmasının bu yıl sekizincisi gerçekleşti. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; yurtdışı atamaları ve iş değişimleri nedeniyle pek çok isim listeden çıktı. 

Diğer yandan CEO'luk koltuğuna getirilen yeni isimler de listemize giriş yaptı. O isimlerden biri olan Philip Morris/Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren listemizin lideri oldu. İkinci sırada da yeni isimlerden PepsiCo Türkiye CEO'su Ece Aksel yer aldı. MV Holding CEO'su Ebru Dorman ise listemizde üçüncülüğe oturdu.

Ükelerin gelişmişlik düzeylerini sadece ekonomik veriler üzerinden değerlendirmek doğru değil. Ekonomik göstergelerin yanında bazı toplumsal göstergelere de bakmak gerekiyor. Bu göstergeler arasında kadının iş hayatında ne ölçüde yer alabildiği de bulunuyor. 

Günlük hayatın her kademesinde var olan ve çalışma hayatının içinde her geçen gün daha etkin bir rol oynayan kadının ülkelerin gelişmişlik seviyesine etkisi de büyük. Çünkü kadınların işgücüne katılımı, sürdürülebilir kalkınmanın dikkat çeken bir öğesi olarak kabul ediliyor. Ancak ülkemizde yapılan Dirçok çalışmaya karşın kadınların 'şgücüne katılımında henüz istenen noktada değiliz.

Seba Gacemer kim?


Geri Dön