27 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe Türkiye'nin en güçlü 5 kadını!

İnşaat sektöründe Türkiye'nin en güçlü 5 kadını!

Türkiye'nin En Güçlü Kadınları Araştırması'nın sonuçları ortaya çıktı. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 5 kadın binlerce kişiye ilham veriyor.



Capital, 20 yıldır Türkiye'nin En Güçlü Kadınları Araştırması'nı gerçekleştiriyor. Türkiye ekonomisi ve iş hayatına yön veren, sivil toplum kuruluşlarındaki öncü rolleriyle topluma örnek olan 30 güçlü kadının belirlendiği araştırma, ilham veren kadınların kriz döneminde dahi gruplarını büyüterek üretim ve yatırıma devam ettiğini gösteriyor. 

Capital Dergisi'nden Ayçe Tarcan'ın haberine göre; işte milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam sağlayan Türkiye'nin en güçlü kadınları...

 

EMİNE KAMIŞLI 
Esas Holding Başkan Yardımcısı

3 milyar dolar CİRO

İnşaat sektöründe Türkiye nin en güçlü 5 kadını!

Havacılık, gayrimenkul ve lojistik alanlarda yatırımlar olan holdingin hazine ve varlık yönetiminden sorumlu. Esas Sosyal'in altındaki kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alan Kamish, ailenin sosyal yatırım birimi Esas Sosyal'in başkanlığını yürütüyor. Türkiye'nin ilk kadın yatırım fonu TIKAD Yatırım A.Ş.'nin kurucularından ve fonun yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Kamisli, inovatif şirketlere yatırım yapıyor.

 

EBRU ÖZDEMİR
Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı

İnşaat sektöründe Türkiye nin en güçlü 5 kadını!

4,6 milyar dolar CİRO

Bogaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün ardından Fordham Üniversitesi'nde MBA yaptı 12 yıldır 60 binin üzerinde çalışanı olan Limak Şirketler Grubu'nun iştiraki Limak Yatırımın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Grup bünyesinde Çanakkale Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeler takip ediyor. Limak Vakfı'nın yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten Özdemir, kadin mühendislerin daha fazla ve daha eşit temsil edilmesini amaçlayan “Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesinin kurucusu.

 

İPEK ILICAK KAYAALP
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı 

İnşaat sektöründe Türkiye nin en güçlü 5 kadını!

5,4 milyar dolar CİRO

2018'de Dünya Ekonomik Forumu "Genç Global Liderleri kapsamında önümüzdeki beş yıl içerisinde dünyanın
geleceğini şekillendirme potansiyeli olan 100 kişiden biri arasında yer aldı. Rönesans, ENR uluslararası en büyük müteahhitler listesinde bir önceki yıla göre 3 sıra yükselerek 33'üncü sırada yer alırken Avrupa'nın da en büyük 9'uncu uluslararası müteahhitlik Şirketi oldu. Holding 1,4 milyar dolarlık yatırımla  petrokimya üreticisi olmaya hazırlanıyor.

 

ALİZE DİNÇKÖK 
Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi 

İnşaat sektöründe Türkiye nin en güçlü 5 kadını!

14,9 milyar TL CİRO

Enerjiden kimyaya, karbon elyaftan akriliğe ve gayrimenkule kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren
holding de, geçen yıl faaliyet gösterilen alanlarda mevcudu korumaya ve nakit akımında temkinli olmaya odaklandı. Grubun 2019'da kombine yurtdışı satışları 2.6 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti.

Bu yıl COVID-19 salgını sonrası süreci dikkatlice okuyarak, grubun pozisyonunu doğru belirlemek ve 2020'yi bir önceki yılın da ilerisinde kapatabilmeyi hedefliyor.

 

ESiN GÜRAL ARGAT 
Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili 

İnşaat sektöründe Türkiye nin en güçlü 5 kadını!

1,7 milyar TL CİRO

Cam, turizm, yapı ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren grubunun 2019 cirosunu yüzde 42 büyüterek 1,7 milyar TL olmasında etkin rol oynadı. 4 bin kişiye istihdam sağlayan Güral Argat'ın öncelikleri arasında kadın çalışan oraninin artırılması var. Son 2 yılda beyaz yakalı çalışanlar içerisindeki kadin çalışan oranını yüzde 36'dan yüzde 48'e taşıdı. Bu yıl ise odağında risk yönetimi bulunuyor. Grubun Malpler'de ultra lüks segmente hitap edecek ikinci ada projesi yatırımı hızla devam ediyor.

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO'lar!

Gayrimenkul sektöründe en güçlü isimler!


Geri Dön