25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO'lar!

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO'lar!

Fortune Türkiye tarafından bu yıl 10.su hazırlanan "Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını" listesi pek çok başarılı kadını bir araya getirdi. Listede Türkiye'nin en güçlü kadınları yer alıyor...



Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; gelecek nesiller için evrensel hukuka saygılı, özgürlüklerin koruma altına alındığı, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu bir ülke birakmak için yola cikan vizyoner bir liderdi.

Fortune Türkiye'de yer alan habere göre; bu yıl 10'uncu kez hazırladığımız "Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını" listesi bu vizyonu takip eden pek çok başarılı kadını bir araya getirdi. Özellikle teknoloji, bilişim ve finans alanında diğer dönemlere göre daha fazla isimle karsılasmak gurur tablosunu daha farklı bir noktaya taşıdı. Fortune Türkiye'nin hazırladığı iş dünyasının En Güçlü 50 iş kadını listesinin yayınladığı, 2020 sıralamasında her zamankinden daha çok başarılı, liderlik gücünü etkili alanlarda kullanabilen yönetim kurulu başkanları, kurucular, CEO'lardan oluştu. Bugüne kadar Fortune 500 istesinden 120'nin üzerinde üst düzey kadın yöneticinin listede yer aldığı düşünüldüğünde, cirosali anlamda gücünü ispatlayan dev Fortune 500 şirketlerinin başarısında kadın liderlerin katkısının payı çok büyük denilebilir.

İşte en güçlü iş kadınları

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO lar!

İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Ipek llicak Kayaalp, dunyanin 28 alkesinde, 75 bini aşkın çalışanıyla inşaat, gayrimenkul, salik, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Ronesans Holding'in başında 2018'de, yüzde 80'i yurtdışı faaliyetlerinden olmak üzere, 5,2 milyar dolar global ciro ve 8,1 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip. Sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliğine odakl. Aktif olarak spor yapan llicak Kayaalp, fotoğraf sanatını, Türk ve uluslararası fotoğraf sanatçılarını yakından izliyor.

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO lar!

Leyla Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı 

ALVIMEDICA ile ilaçlı stent ve kalp kapakçığı yatırımıyla dikkat çekiyor. Proje destekli yatırımlar arasında 1.5 milyar dolarlık teşvik belgesi alan ve 4 bin kişilik yeni istihdama konu olan Alvi Medica1nın ilaçlı stent ve kalp kapakçığı üretimine liderlik ediyor. Çatalca'da 7 bin 500 metrekarelik alanda ilaçlı stent üretimine uygun yüksek teknolojili yeni fabrika inşaatı da tamamlandı. 

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO lar!

Prof. Dr. Yasemin Açık, Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı

Doğu Anadolu bölgesinde büyük yatırımlar yapıyor. Açık, Fırat Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaparken katıldığı sivil toplum örgütlerinde, kadınların iş hayatında daha aktif olması için çalışıyor. 2016 yılında 250 milyon dolarlık yatırım yaparak, Açık, Türkiye çimento sektöründe direkt yatırım yapan tek kadın ünvanını taşıyor.

Ayşecan Özyeğin Oktay, FİBA Holding ve FİNA Holding YK Başkan Yardımcısı

Özyeğin Oktay, Duke Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu. 2019'da FİBA Holding ve FİNA Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 

12 ülkedeki 67 şirkette 48 ulustan 13 bin çalışanla faaliyet gösteren FİBA Grubu adına Özyeğin, yenilenebilir enerji sektöründeki FİNA Enerji ile yatırımlarını geliştirerek Türkiye'nin yenilenebilir enerji üreticisi olma yolunda stratejiler gerçekleştiriyor. 


Geri Dön