25 / 04 / 2024

Konut yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor!

Konut yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Seba Gacemer yaptığı açıklamada, bu yıl dövizin çok fazla getiri sağlamadığını ve konutun yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıktığını söyledi.



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Seba Gacemer 2019'u sektörde toparlanma yılı olarak gördüklerini belirtti.

BloombergHT'de yer alan habere göre, pozitif ortama girildiğini belirten Seba Gacemer "Veriler de bunu destekliyor. Konut kredisi faizlerinin yüzde  0.99'a inmesiyle moraller arttı. Hem faiz oranları cazip, hem de fiyatlar cazip diye müşteriler alıma geçmiş durumda" dedi.

"KONUT FİYATLARI ARTACAK"

Gacemer 2020 yılında yeniden değerlemeler yapılacağını ve konut fiyatlarının artacağını söyleyerek, "Enerji maliyetleri, işçilik maliyetleri gibi artışlarla konut fiyatları da mutlaka artacaktır" diye konuştu.

Bu yıl dövizin çok fazla getiri sağlamadığını ve konutun yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıktığını kaydeden Seba Gacemer "Bize göre döviz yatırım aracı olmaktan çıktı, mevduat faizleri giderek düştü. Bu da konutun yeniden yükseleceği anlamına geliyor. Çünkü konut artan maliyetleriyle sürekli yükselen ve kira getirisi olan bir ürün" şeklinde konuştu.

 

Konut fiyatları artıyor!


Geri Dön