26 / 04 / 2024

Saraçoğlu Projesi Kızılay'ın çehresini değiştirecek!

Saraçoğlu Projesi Kızılay'ın çehresini değiştirecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 6 Kasım 2017'de oturan Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara projeleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 6 Kasım 2017'de oturan Doç. Dr. Mustafa Tuna, görevinde bir yılı geride bıraktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, göreve geldiği ilk günden itibaren kent yönetiminde 7’den 70’e herkesle “ortak akıl” ilkesi çerçevesinde hareket ederek, ulaşımdan altyapıya kadar Başkentlileri yakından ilgilendiren birçok yeni karara ve bir çok projeye imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Belediye Başkanları Birliği tarafından gerçekleştirilen yarışmada vatandaşların oyuyla “En beğenilen Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildi.

Başkent’te Başkan Tuna’nın ev sahipliğinde yapılan ve Türkiye ile birlikte 16 üye ülkenin belediye başkanları ile temsilcilerinin katıldığı Dünya İdari Kentler 1. Genel Kurulu’nda, 2018-2020 dönem başkanlığına seçilen Başkan mustafa  Tuna, birlik bayrağını teslim aldı.

 

YENİ YILDA YENİ MÜJDELER

Yeni yıla Başkan Tuna’dan yeni müjdelerle giren Başkentliler, AŞTİ’de ücretsiz otopark süresinin 25 dakikadan 50 dakikaya çıkarılması haberini müjdeyle karşıladı.

Ankara'ya yeni Metro ve ANKARAY hatları yapılacağı müjdesini de veren Başkan Tuna, “Ankara’daki raylı sistemi yaygınlaştırarak, ulaşımda ciddi bir rahatlama sağlayacağız” diye konuştu. ve iki yeni Metro ile iki yeni Ankaray hat projelerini açıkladı:

-Gar-Siteler-Kuyubaşı Metro Hattı

-Yeni Etlik Hastanesi’nden Forum Ankara’ya Metro Hattı

-Dikimevi-Mamak Ankaray Hattı

-Söğütözü-ODTÜ Ankaray Hattı

 

BAŞKENTE YAKIŞIR ÖRNEK PROJELER

Uzun zamandır tartışılan projelerden biri olan Saraçoğlu Projesi için düğmeye basıldı. 121 bin metrekarelik alanı kapsayan Saraçoğlu Mahallesinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm uygulaması ile Kızılay’ın çehresinin değişeceğini açıklayan Başkan Tuna, “Keçiören Metrosu’nun Kızılay’a gelmesiyle Güvenpark’taki dolmuş durakları da yer altına alınacak. Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark’ı bir bütün olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

Ankara’nın uluslararası fuar alanına kavuşması için yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Mustafa Tuna, Başkentlilere fuar alanının Akyurt’a yapılacağı müjdesini de verdi. Esenboğa Havaalanı ile metro entegresinin yapılacağı fuar alanının temeli atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Ankara  Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, Akyurt Belediyesi ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin dahil olduğu 8 kurum ve kuruluşun ortaklığı ile kurulan “Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi A.Ş.” çalışmalarını tüm hızıyla devam ederken, Başkan Tuna, sık sık toplantılar yaparak, inşaatın bir yıl içinde bitirilmesini planladıklarını söyledi.

Mustafa Tuna, Başkent’e yakışır bir başka proje olarak tanımladığı “Yeni Ulus Meydanı Projesi”nin detaylarını da açıkladı.

Ulus Atatürk Heykeli ile Melike Hatun Camii önüne inşa edilecek olan meydanla Başkentin iki yeni meydana kavuşacağını dile getiren Başkan Tuna, sondaj çalışmaları başlanan proje sayesinde yerli ve yabancı turizmi canlandırmayı amaçladıklarını belirtti. Başkent’in hem tarihi dokusunu koruyan hem de kültürel zenginliğini gözler önüne serecek proje ile trafiğin yer altına ineceğini dile getiren Başkan Tuna, Başkentliler kadar turistlerin de hizmet verecek tramvay ile nostalji yolculuğuna çıkacağını söyledi.

 


Geri Dön