26 / 04 / 2024

Sarayköy Meslek Yüksekokulu 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılacak!

Sarayköy Meslek Yüksekokulu 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: " Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulunun, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılması planlanıyor, yüzlerce gencimiz Sarayköy ilçemizin her alanda gelişmesine katkıda bulunacaklar" dedi




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde yapılacak Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulunun, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılmasının planlandığını bildirdi.


Bakan Zeybekci, yazılı açıklamasında, Sarayköy Meslek Yüksekokulu için arazi tahsisinin ardından, üniversite senatosunun yeniden karar alarak Yükseköğretim Kurulu'na kararı sunduğunu bildirdi.


Yüksekokulun 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılmasının planlandığını belirten Zeybekci, şunları kaydetti:


"Sarayköy Meslek Yüksekokulunda üç bölümde 5 ayrı program yer alacak. Elektrik ve Enerji bölümünde, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim Dağıtımı Programı, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı ile Gaz ve Tesisat Teknolojisi Programı; Terapi ve Rehabilitasyon Bölümünde, Fizyoterapi Programı; Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünde ise Seracılık Programı yürütülecek.


Meslek yüksekokulunun açılmasıyla Sarayköy ilçemizde ciddi bir canlanma yaşayacağız. Meslek yüksekokulunda eğitim ve öğretim görecekler bir taraftan kollarına altın bilezik takacaklar, diğer taraftan bu okulda eğitim ve öğretim görecek yüzlerce gencimiz Sarayköy ilçemizin her alanda gelişmesine katkıda bulunacaklar.  Okulun Sarayköy ilçemize açılması bu alanlarda eğitim görmek isteyip başka yerlere giden Sarayköylü gençlerimizin memleketlerinde eğitim ve öğretim almalarını sağlayacak."


Bakan Zeybekci, hükümet olarak her şehire bir üniversite sözlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, böylece üniversite eğitim hizmetini de milletin ayağına götürdüklerini ifade etti. Kurulacak meslek yüksekokulunun başta Sarayköy ilçesi olmak üzere Denizli ve Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunan Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.



AA


Geri Dön