19 / 04 / 2024

Sarhoş binalara kazma vuruldu!

 Sarhoş binalara kazma vuruldu!

Muğla'da en fazla kentsel dönüşüm başvurusunun yapıldığı Fethiye'de yaklaşık 30 yıl önce yapılan yan yatmış vaziyetteki şehrin merkezinde bulunan halkın 'sarhoş binalar' olarak adlandırdığı yapılar bir bir yıkılmaya başlandı.



Daha önce SABAH Akdeniz'in de gündeme getirdiği 1. derece deprem bölgesinde bulunan Fethiye'nin 'sarhoş binaları'nın yıkımına başlandı.


Muğla'da en fazla kentsel dönüşüm başvurusunun yapıldığı Fethiye'de yaklaşık 30 yıl önce yapılan yan yatmış vaziyetteki şehrin merkezinde bulunan, SABAH Akdeniz'in de Nisan ayında gündeme getirdiği ve halkın 'sarhoş binalar' olarak adlandırdığı yapılar bir bir yıkılmaya başlandı. Fethiye'nin Cumhuriyet Mahallesi Dispanser Sokak'taki Fethiye Limanı manzarasında yer alan eğik vaziyetteki 'sarhoş binalar' boşaltılıp yıkılmaya başlandı. Yaklaşık 30 yıllık olan aynı sıradaki 74 dükkan 126 konutun yer aldığı 3 ve 4 katlı binalar kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. 


DEPREM BÖLGESİ 

Henüz boşaltılmamış olan binaların en geç Nisan ayı sonuna kadar boşaltılıp yıkım işleminin gerçekleştirileceği öğrenildi. Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Muğla Şube Müdürü Fevzi Altınsoy "Depreme dayanıklı olmayan bu binalar yıkılıp yenisi yapılacak. Binalar yenilendiğinde Fethiye'nin kent kimliği daha iyi hale gelecek" dedi. Fethiye Belediyesi Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem sarhoş ise "Fethiye 1. derece deprem bölgesidir. 30- 40 yıl önce yapılan binalar olası bir depremde yıkılacaktı. Boşaltılan 2 binanın yıkım işlemi başladı. Fethiye'de şu ana kadar 178 parselde kentsel dönüşüm başlatıldı. 88'i sonuçlandırılıp yeni bina haline getiriliyor" dedi. 



Sabah 


Geri Dön