18 / 04 / 2024

Sarıçam Belediye Meclisi konut yapacak şehit ailelerine destek olacak!

Sarıçam Belediye Meclisi konut yapacak şehit ailelerine destek olacak!

Sarıçam Belediye Meclisi, aldığı kararla 5 yıldır herhangi bir artış yapılmayan bazı ücret tarifeleri yeniden belirledi. Bu kararla şehit ailelerine ve dar gelirlilere de pozitif ayrıcalıklar getirdi...



Sarıçam Belediye Meclisi, aldığı kararla 5 yıldır herhangi bir artış yapılmayan bazı ücret tarifeleri yeniden belirledi. Bu kararla şehit ailelerine ve dar gelirlilere de pozitif ayrıcalıklar getirdi. Belediye Meclisinin aldığı ve 3 Kasım 2014'de uygulamaya giren karara göre, ilçede konut yapacak şehitlerin eş, çocukları ile anne veya babasından, belediyenin belirlediği ücretler alınmayacak. Bu kapsamda dar gelirli vatandaşlara da 250 metre kareden daha küçük parsellerde yapacakları konutlar için de yüzde 30'a varan oranda indirim yapılıyor. 


Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ın direktifleri ile ilçede kaçak yapılaşmanın önüne geçmek, ruhsatlı inşaat yapımını teşvik etmek amacıyla bir dizi kararlar alındı. Bu kararlara göre Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen harç ve katılım payları dışında kalan ve belediye meclisi kararı ile vatandaştan alınan ücretler 5 yıl aradan sonra tekrar düzenlendi. Bazı ücretlerde indirime gidilirken bazı ücretlerde cüzi artışlar yapıldı. Yine 250 metrekareden daha küçük arsalarda tek katlı konut yapan dar gelirli vatandaşlardan da yukarda belirlenen işlemler içinde yüzde 30 civarında daha az ücret alınacak. Belediye meclisi kararı ile belirlenen yeni tariflerde lüks inşaat ve iş yerleri için yapılan işlemlerde ise bazı artışlar yapıldı. 


Adana Medya Gazetesi


Geri Dön