25 / 04 / 2024

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu'na 6 derslikli ek bina yapılıyor!

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu'na 6 derslikli ek bina yapılıyor!

Manisa' da Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu' nun bahçesine yapılacak 6 derslikli ek binanın protokolü imzalandı. Ek binanın yapılmasıyla öğrenciler ikili eğitimden tam gün eğitime geçecek...




Manisa Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu bahçesine yapılacak 6 derslikli ek binanın protokolü imzalandı. Ek binanın yapılmasıyla öğrenciler ikili eğitimden tam gün eğitime geçecek.


Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu bahçesine yapılacak olan ek bina 3 bin 249 metrekarelik İl Özel İdaresi adına kayıtlı arsa üzerine inşa edilecek. İnşaatın yürütülmesi için gerekli malzeme için 100 bin TL’lik kısmı Sarıgöl Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, kalan kısım için nakit ve hizmet şeklindeki harcamalar bağışçı Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından karşılanacak.


Manisa Valiliği Brifing Salonunda imzalanan protokol törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk katıldı.


Protokol töreninde konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Sarıgöl’de öğrenci mevcudunun oldukça fazla olduğunu belirterek, "Sarıgöl ilçemizde Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Dernek Başkanı Hikmet Ertürk bugüne kadar eğitim hizmetleri konusunda geçmiş dönemlerde de bize çok değerli katkılar sunmuşlar. Anadolu Öğretmen Lisesinin arsasını Milli Eğitime bağışlayarak okul yapımına imkan sağlamışlardır. Ayrıca buradaki yurt da hem dernek olarak hem de hayırseverimizin katkıları ile yapılmıştır. Ben bu değerli katkılarından dolayı bu eğitim kurumunda eğitim gören çocuklarımız adına, Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına kendilerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Mimar Sinan İlkokulunda derslik eksikliği nedeni ile ikili eğitim yapılıyor. Bu okulumuzun bahçesine 6 derslikli bir ilkokul binası yaptırmak sureti ile çocukların yarım gün eğitim almaları yerine tam gün eğitim almaları sağlanacaktır. Kaymakamlığımızın bünyesinde iki gün sonra tüzel kişiliği sona erecek olan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin elindeki cüzi bir imkanı malzeme yardımına dönüştürerek 6 derslikli bu okulumuzu yapacağız. 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 2014-2015 eğitim yılına Mimar Sinan İlkokulu 6 derslik ilave edilmiş hali ile 14 dersliğe sahip bir okula dönüşmüş olacak. Ben derneğimize ve hayırseverimize teşekkür ediyorum” dedi.


Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk de konuşmasında, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız, memleket bizim memleketimiz. Ben kendi memleketime hizmet etmekten gurur duyuyorum. Okul yaptırma olayı bizim alışkanlığımız oldu 3. Okul projemiz de var. İnşallah onu da başarırız” şeklinde konuştu.


Mimar Sinan İlkokulunun bahçesine yapılacak olan ek bina, bağışçının inşaata başlama tarihinden itibaren en geç 6 ay sonra bitirilip 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.



Bugün


Geri Dön