23 / 04 / 2024

Sarıyer Adliyesi'nin çökme tehlikesi var, uygun yer yok!

Sarıyer Adliyesi'nin çökme tehlikesi var, uygun yer yok!

Çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan Sarıyer Adliyesi için hala uygun bir yer bulunamadı. Adliyenin Çağlayana taşınması gündeme geldi. Ancak avukatlar buna karşı çıktı...  



SARIYER Adliyesi 4 ay içinde kendisine yeni bir yer gösterilmezse Çağlayandaki Adalet Sarayına taşınmak zorunda kalacak. Adliyenin Çağlayana taşınması durumunda ise büyük bir kaos yaşanacak. Başta Sarıyerliler olmak üzere Kilyos ve Rumeli Feneri gibi mahallelerden Çağlayana ulaşmak için büyük zaman kaybına neden olacak. Sarıyerde meydana gelebilecek olası olaylara savcıların, yada keşif heyetinin olay yerine ulaşması saatler alacak. Adliyenin Çağlayana taşınması dava ücretlerini de artıracak.

Binalar çürük çıktı

Her şey Büyükderedeki Sarıyer Adliyesinin bulunduğu binanın çürük olması ve depremde hasar gördüğünün tespit edilmesiyle başladı. Adliyenin önce Sarıyer Merkezdeki Eski Kaymakamlık binasına taşınması gündeme geldi. Ancak bu binanın da hasarlı olduğu yönünde rapor verilmesi üzerine taşınma işi askıya alındı. Böylece adliye yer sorunuyla karşı karşıya geldi. Adalet Bakanlığı ile temasa geçen Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, yetkililerden eğer Sarıyerde adliye yapabilecek bir boş arsa bulunmazsa adliyenin Temmuz ayı sonuna kadar Çağlayana taşınmasına karar verileceği belirtildi.

Sadece 4 ay kaldı

Sarıyer Adliyesine 4 ay içinde boş arazi bulunmazsa Çağlayan yolu görünmesi herkesi telaşlandırdı. Sarıyerde görev yapan avukatlar da adliye çalışanları da taşınmaya karşı çıktı. Taşınmanın önüne geçmek için Sarıyerli avukatlar, hukukçular ve adliye çalışanları adına hareket eden Avukat Selma Ekinci, Sarıyer Adliyesinin Çağlayana taşınması durumunda bundan en çok vatandaşların mağdur olacağını söyledi. Ekinci, Sarıyerden Çağlayana gitmek, evrak işlemlerini yapmak çok ciddi zaman kaybı demek. Çünkü Sarıyer İstanbulun uç noktası. Bu durumdan Sarıyerdeki 350 bin kişi etkilenecek. Bu yüzden Sarıyer Adliyesinin mutlaka Sarıyerde kalması gerekiyor dedi.

Çayırbaşında arsa var ama!

SARIYER  Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş ile görüştüklerini belirten Avukat Selma Ekinci, Biz tüm avukat arkadaşlarımız ve adliye çalışanları olarak adliyenin Sarıyerde kalması için çalışıyoruz. Sarıyer Adliyesi, Çayırbaşıdaki Tekel Kibrit Fabrikasının bulunduğu alandaki 28 dönümlük imarlı boş arsaya taşınabilir. Burası toplamda 98 dönüm bir arazi. Bunun 40 dönümünde hastane projesi var, 30 dönümünde ise Büyükşehirin tünel çıkış bölümü var. Geriye kalan 28 dönüm ise hem imarlı hem de boş. Yani üzerinde başka bir proje yok. Biz bu 28 dönüme Sarıyer Adliyesinin taşınmasını istiyoruz dedi. Adliyenin Çayırbaşına taşınması için çalışmalar yapan Mustafa Keskinkılıç da herkesin bu projeye destek çıkmasını istedi.
Star/Şenol Baştakar


Geri Dön