28 / 03 / 2024

Sarıyer köprü ve tünelle değerlendi!

Sarıyer köprü ve tünelle değerlendi!

Sarıyer fiziki yapısı gereğj engebeli olduğu Oıçin sahil kesiminde konumlanan yapılar oldukça eskidir. Sanyer'in sahil sının, Bebekten az ötede Aşiyan'ı geçince başlayıp Kilyos bölgesini de içine alan Karadeniz kıyılarına kadar ulaşıyor.




Sarıyer fiziki yapısı gereği engebeli olduğu için sahil kesiminde konumlanan yapılar oldukça eskidir. Sarıyer'in sahili, Bebekten az ötede Aşiyan'ı geçince başlayıp Kilyos bölgesini de içine alan Karadeniz kıyılarına kadar ulaşıyor. 


Her kilometresinde altın değerinde yapıların yükseldiği ilçede gayrimenkul fiyatlan da yapıların özellikleri ve konumlarına göre farklılık gösteriyor. Büyüktepe, Tarabya, Maltıztepe, Kocataş, İbrahim Paşa, Şeytandağı, Tabya, Kartaltepe ve Ağlamışbaba Tepelerinin bulunduğu ilçedeki dereler mahalleleri birbirinden ayırmaktadır. Koylar, burunlar ve boğazın diğer güzelliklerini dikkate aldığımızda 30'a yakın mahallede fiyatlar geçen yıldan daha yüksek. 3. Boğaz Köprüsü güzergâhının İlçe sınırlarından geçecek olması özellikle bakir olan Garipçe bölgesine ayn bir değer kattı.


4 yılda fiyatlar minimum yüzde 40-70 oranında arttı. Sarıyer'deki gayrimenkullerin değeri köprünün yapımı bittiğinde minimum yüzde 40 artacak. 


Zekeriyaköy, Uskumruköy ve Demirciköy'deki araziler de en az yüzde 25 30 değerlenecek. Çayırbaşı'nda ise çok fazla gecekondu olduğu için arazi üretilemiyor. Bu bölgede ise kentsel dönüşüm planlan gündemde. 



Yeni Akit Ek



Geri Dön