26 / 04 / 2024

Sarıyer'de planlanan kız meslek lisesi Bağcılar'a inşa edilecek!

Sarıyer'de planlanan kız meslek lisesi Bağcılar'a inşa edilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014 yatırım programında yer alan Sarıyer ilçesine Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Bağcılar’da yapılacağı belirtildi.



İBB Mart ayı meclis gündeminde Bağcılar’da yapılması planlanan okul projesinin çekme mesafeleriyle ilgili bir rapor görüşüldü. Raporun en dikkat çekici bölümü Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görüş yazısı kısmında yer aldı. Yazıda “2014 yılı yatırım programında yer alan Sarıyer İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi yapım işi Bağlar Mahallesi 3162 ada, 1,4, 5,8,9,11,2232 parsel sayılı taşınmazlar üzerine yapılması planlandığından, proj nin okul alanına yerleştirilebilm si için arsanın Çilek sokak tarafı dan 3 metreye diğer taraflardan ise 5 metreye düşürülmesi huşu sunda gereği istenmektedir” denildi. CHP’li meclis üyesi söz ala, rak Gökan Zeybek “Sarıyer’e yapılması gereken okul Bağcılar’a yapılmaz. Bunun gerekçesi nedi diye sordu.


Bakanlık okul borçlu


Zeybek’in soruna yanıt vermek için söz alan AKP’li meclis üyesi Timur Soysal da “Milli Eğitim Bakanlığı ya da ilçe li Eğitim Müdürlüğü’ne görüş duk. Bu görüşten anladığımız ş Sarıyer’de kız teknik lisesi pla nıyormuş. Sarıyer Belediyesi h halde yer tahsis edemedi. Bağc da yapılmasına karar verildi” di. Salonda gülüşmeler yüksel si üzerine meclis başkanı Ah Selamet “Bakanlık size okul b lu Gökan bey” dedi.


Cumhuriyet


Geri Dön