26 / 04 / 2024

Saros Körfezi turistler tarafından ilgi gördü!

Saros Körfezi turistler tarafından ilgi gördü!

Kuzey Ege'de yer alan ve dünyanın kendi kendini temizleyen ikinci körfezi olarak bilinen Saros Körfezi'nde bayram yoğunluğu yaşanıyor.



İstanbul'a yakınlığı dolayısıyla bayram tatili için tercih edilen Saros'taki otel ve pansiyonlarda yer bulamayan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kamp çadırında ya da araçlarında konaklamak zorunda kalıyor.


Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi sahilinin İstanbul'a yakınlığından dolayı ilgi gördüğünü söyledi.


Bölgede 3 bin yatak kapasitesi ve 30 bin yazlık evin bulunduğu Saros'ta, altyapı eksikliğinin bu tatilde daha iyi anlaşıldığını ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti:


"Altyapımızın eksikliği, bu bayramda son derece açığa çıktı. 1/25'lik planların gecikmesi, Saros Körfezi'nin gelişmesini engelliyor. Planlar dahilinde körfezin yeniden tasarlanması gerekiyor. Çünkü Saros Körfezi, dünyanın kendi kendini temizleyen en iyi iki körfezinden biridir. Planlı bir yatırımla Saros Körfezi, gelecekte 500 bin nüfusa hizmet edebilir.


Şu anda 300 bin nüfusa hizmet edemiyor ve iflas etmiş durumdadır. Bayram tatilinde her yerde olduğu gibi, Saros Körfezi'nde de sıkıntılar yaşanıyor. Yolların, arıtmanın, suyun ve altyapının yetersizliği, 300 bin nüfusa cevap veremez hale geldi. Bu konuda devletin, idarecilerin, siyasetin, yatırımcıların ve sivil toplumun tarımdan sonra Saros Körfezi'nin en kıymetli sektör olduğunu bilmesi gerekir. Bu durum yaşanıyor ve önümüzdeki yıllara hazırlık yapmamız gerekiyor. Bu bayram tatili, bize ders olsun."


- "Alaçatı'ya rakip olacak derecede rüzgarımız var"


Erikli sahilinin mavi bayraklı plajlardan biri olduğunu anımsatan Helvacıoğlu, "Saros Körfezi'nde su altı ve su üstü sporları geliştirilebilir. Alaçatı'ya rakip olacak derecede rüzgarımız var. Su altı zenginliklerimizden yapay resif projesi, görülmeye değer fevkalade bir proje. Bizim öncelikle yapmamız gereken, otel ve pansiyon sayısı ve bununla birlikte yatak sayımızı artırmak olmalı. Kalacak yer bulamayan tatilci, aracında, çadırda ya da kumsalda konaklayabiliyor" diye konuştu.


Saros Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen ise körfezdeki otellerin bayram tatili dolayısıyla dolup taştığını söyledi. Vatandaşların tatil için günler öncesinden rezervasyon yaptırdığını aktaran İşçimen, yer bulamayanların kamp çadırı veya araçlarında kumsala yakın kesimlerde konakladığını dile getirdi.


Erikli sahilindeki pansiyon evleri kiraya veren Niyazi Saraç da bayramda evlerin günlük fiyatının 250-350 lira arasında değiştiğini söyledi. Vatandaşların fiyatlar konusunda korsan emlakçılara inanmaması gerektiğini vurgulayan Saraç, yoğunluğun bayram sonunda normale dönmesini beklediklerini kaydetti.



AA


Geri Dön