29 / 03 / 2024

Satılık metrekare fiyatları en çok Edirne'de değerlendi!

Satılık metrekare fiyatları en çok Edirne'de değerlendi!

Emlak Endeksi Ağustos ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre, satılık metrekare fiyatları çok değer kazanan il yüzde 31,6’lık artışla Edirne oldu.



Sahibinden.com Emlak Endeksi Ağustos ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre, Türkiye’de gayrimenkul sektörü sadece büyük şehirlerde değil, tüm şehirlerde büyüyor.

Ağustos'ta Türkiye genelinde satılık metrekare fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre değerlendi. En çok değer kazanan ilk 5 il yüzde 31,6’lık artışla Edirne, yüzde 25,3 ile Antalya, yüzde 25,2 ile Erzincan, yüzde 23,5 ile Samsun ve yüzde 21,4 ile Bingöl olarak açıklandı.

Hayata geçirilen ulaşım projeleri, illerde yaşanan değer artışlarına olumlu yansıdı. Gayrimenkul piyasasının nitelikli gelişimi ve bölgeye yapılan yatırımlar fiyatların artmasına neden oldu. 

Diğer yandan, Türkiye genelinde satılık metrekare fiyatı bazında Muğla yüzde 13,2 düşüşle en çok değer kaybeden il olarak belirtildi. 

 İstanbul’da ise satılık konutların metrekare fiyatlarındaki en büyük artış yüzde 19’la Çatalca ilçesinde kaydedildi. Çatalca’yı takiben, Sarıyer yüzde 16,9, Bakırköy yüzde 14,7, Beyoğlu yüzde 14,3 ve Bahçelievler yüzde 12,8’lik oranda değer kazandı.


Geri Dön