23 / 04 / 2024

Satılık otel sayısı yüzde 129'a ulaştı!

Satılık otel sayısı yüzde 129'a ulaştı!

Turizm sektörü uzmanlarına göre otellerin satılığa çıkmasının ana nedeni bankalara olan borç ve turist gelmediği için işlerin döndürülememesi ve kârsızlık olarak gösteriliyor.



Turizm sektörü uzmanlarına göre otellerin satılığa çıkmasının ana nedeni bankalara olan borç ve turist gelmediği için işlerin döndürülememesi ve kârsızlık olarak gösteriliyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) verilerine göre ise Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu. Türkiye genelinde otel dolulukları ortalama yüzde 63M olarak gerçekleşti. 


Turizmdeki kriz büyüyor... 

Türkiye'ye gelen turist sayısı ciddi düştü. Oteller önce personel sayısını azattı ama yine de zarar edince, işletmeye kilit vurdu. Bir yılda satılık otellerle ilgili ilan sayısı bir yılda yüzde 129 artı. sahibin- • den. com'un sisteminde şu anda 1750 otel 290 apart otel, 533 butik otel, 49 motel, 121 pansiyon, 37 kamp yeri ve 59 da tatil köyünün satılık ilanı bulunuyor. İlanlar arasında 5 yıldızlı oteller de bulunuyor. 


Korkusuz


Geri Dön