23 / 04 / 2024

Savaş Ay'ın çocukları arasındaki miras kavgası devam ediyor!

Savaş Ay'ın çocukları arasındaki miras kavgası devam ediyor!

7 yıl önce aramızdan ayrılan Savaş Ay'ın miras kavgasında sular durulmuyor. İki çocuğu olan Savaş Ay'ın tüm mirası tereke davasıyla oğluna bırakılınca iki kardeşinin arasında miras kavgası başladı.



7 yıl önce 59 yaşında vefat eden usta gazeteci, Savaş Ay'ın miras kavgası devam ediyor. Ay'ın  ilk evliliğinden oğlu Can Ay ile birliktelik yaşadığı Türkan Demir'den kızı Sanem Dolun Ay arasında sular durulmuyor. Ay'ın tüm mirası vefatından bir kaç ay sonra tereke davasıyla Can Ay'a bırakılınca Sanem Dolun Ay mirastan mahrum kalmıştı. 

Sanem Dolun Ay, söz konusu mirasın iptali için dava açtı. Yapılan yargılama ile Ay'ın vasiyetnamesi iptal edildi. Vasiyetnamenin iptalinden sonra iki kardeş arasında gayrimenkullerin paylaşımı için davalar açıldı. 

Beyoğlu Cihangir'deki 2 milyon lira değerinde olan evin tapusu Ulaş Can Ay üzerindeydi.  İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada bu tapunun iptali istendi. 

Dava dilekçesinde, Ay'ın 2004'de söz konusu evi alabilecek bir parasının olmadığı iddia edildi. Bir dönem Savaş Ay'ın şirketinde çalışan tanıklar A. G. B. ile muhasebeci T. T. de Can Ay'ın, anılan evi bedelsiz olarak aldığını dile getirdi.

Can Ay'ın annesi Nurgün Güner ise, anılan evi oğlunun kendi parası ile aldığını savundu. 4 yıl süren dava sonrası mahkeme geçen hafta kararını verdi. Mahkeme, Can Ay adına yapılan tapu kaydını iptal etti. Mahkeme, söz konusu evin yeniden şirket adına tescil etti.  
 

Savaş Ay'ın Bodrum'daki yazlığı kardeşleri birbirine düşürdü!


Geri Dön