18 / 04 / 2024

Savaş Özaydemir: Yabancı yatırımcı Eskişehir'i tercih ediyor!

Savaş Özaydemir: Yabancı yatırımcı Eskişehir'i tercih ediyor!

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir'in önemli lojistik konumu, limanlara yakınlığı, iyi bir altyapıya sahip Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olması nedeniyle yabancı yatırımcının tercihi olduğunu söyledi




Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir'in önemli lojistik konumu, limanlara yakınlığı, iyi bir altyapıya sahip Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olması nedeniyle yeni yabancı yatırımları çektiğini ve şu anda 12 ülkeden 11 farklı sektörde uluslararası sermayeli 27 şirketin kentte faaliyet gösterdiğini bildirdi. 


Özaydemir, yaptığı açıklamada, Eskişehir'de tek bir alanda katma değeri yüksek birçok sektörün faaliyet gösterdiğini belirterek, kentin ileri teknoloji üretiminde de Türkiye'nin önemli kentlerinden olduğunu belirtti. 


Eskişehir sanayisinin var olan birikiminin yanında geliştirilen stratejilerinin de bulunduğunu ifade eden Özaydemir, "Eskişehir'de önümüzdeki dönemde havacılık ve savunma sanayi, makine imalat ve metal eşya sanayi, beyaz eşya ve yan sanayi, seramik ve toprağa dayalı sanayi ile raylı sistemler sanayisinin ön plana çıkacağı belirlenmiştir" ifadesini kullandı.  


Son yıllarda Anadolu kentlerine yönelik yabancı yatırımların Eskişehir'i de içine alarak geliştiğini ifade eden Özaydemir, "Şehrimizin önemli lojistik konumu, limanlara yakınlığı, iyi bir altyapıya sahip Organize Sanayi Bölgesi olması nedeniyle yeni yabancı yatırımları çekiyor ve şu anda 12 ülkeden 11 farklı sektörde uluslararası sermayeli 27 şirket kentte faaliyet gösteriyor" dedi. 


"Eskişehir, Türk dünyasının buluşma noktası oldu" 


Özaydemir, sanayi alanında yaşanan önemli ilerlemelerin yanı sıra geçtiğimiz yıldan bu yıla kültürel anlamda kentte önemli gelişmelerin yaşandığına değindi. Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başken olduğunu hatırlatan Özaydemir, şunları kaydetti: 


"Şehrimiz, Türk dünyasının buluşma noktası haline geldi. Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında dostane ilişkiler kurarak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini araştırarak ortaya çıkartmak, geliştirmek, korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve kalıcı kılmak amacıyla yola çıkan Eskişehir, bu amaca yönelik birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dünya barışına, uygarlığına, bilime ve sanata katkıda bulunmak amacını taşıyan organizasyon kentimizin de adını duyurmasını sağladı."  



Dünya


Geri Dön