28 / 03 / 2024

Sea Homes projesi Haziran'da teslim edilecek!

Sea Homes projesi Haziran'da teslim edilecek!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Alman firmasının 30 milyon Avro'luk Sea Homes projesini anlattı. Proje Çeşme'de hayat buluyor.



Alman devinin 30 milyon Avroluk, 31 üniteli Türkiye'deki ilk yatırımı Çeşme'de 


Bu hafta size ilginç bir proje tanıtacağım. Bir Alman firmasının bir Türk ilçesinde gerçekleştirdiği İngilizce isimli bir proje. Projeyi ilginç kılan birçok özelliği var aslında. Öncelikle Türkçemize yeni kattığımız "butik" kelimesinin hakkını veren ölçekte ve farklı mimari tarzda bir siteden bahsettiğimizi söylemeliyim. Ancak proje denize sıfır olması ve Çeşme gibi son zamanların en popüler tatil yerlerinden birinde konumlanması dolayısıyla oldukça yüksek bir fiyat bandında satılıyor. Sea Homes'un en düşük fiyatı 390 bin Avro. Yeri gelmişken tatil beldelerindeki evlerin Türk Lirası'yla satılmamasını hâlâ mantıklı bulmadığımı da belirtmeliyim. Zira bir inşaattaki hemen her kalem Türk Lirası'yla almıyor. 


Haziran'da teslim 


Sea Homes, Mimar Rıfat Baltaoğlu imzası taşıyor. Stüdyodan penthouselara kadar birçok daire seçeneği var. Dairelerin metrekareleri 30 ile 245 arasında değişiyor. Sea Homes projesi 5 katlı tek blokta 31 daireden oluşuyor. Denize 70 metre uzaklıkta olan proje, Haziran 2016 da teslim ediliyor. İstanbul'un rezidans projelerinde olmasma alışık olduğumuz bütün otel hizmetleri de Sea Homes'ta planlanmış. 24 saat resepsiyon ve kameralı özel güvenlik hizmeti ile concierge, housekeeping, spa ve Şef Murat Bozok tarafından tasarlanmış restoran bu özelliklerden bazıları. Ayrıca, ulaşım, transfer, temizlik, catering, bebek bakıcılığı hizmetleri de dikkat çeken diğer hizmetler. Bu sayfalan takip edenler bilir, ben yazlık olarak kullanılacak evlere yatırım yapılmasını mantıklı bulan biri değilim. Proje geliştiricileri de aynı fikirde olacak ki, Sea Homes için bir kiralama sistemi geliştirmişler. Haftalık olarak kiralanabilecek projede şimdiden gelen yoğun istekleri kaydetmeye başlamışlar. Ancak henüz fiyatlar belirlenmemiş. Bu fiyatları da teslimden önce sizlerle paylaşıyor olacağım.



-Yapımcı firma: Homes 

-Proje Tipi: Rezidans 

-Konut Sayısı: 31 

-Arsa Alanı: 4000 m2

-Konut Tipleri: 1+1,2+1, 3+1,4+1,5+1 

-Metrekare Alanı: 30 245 m2 

-Teslim Tarihi: Haziran 2016 



Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön