26 / 04 / 2024

Sebze ve meyve ürünlerinde arz arttı, fiyatlar düşüşe geçti! İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi...

Sebze ve meyve ürünlerinde arz arttı, fiyatlar düşüşe geçti! İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi...

Sebze meyve fiyatlarındaki zamlar Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırmış ve vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Sonunda beklenen oldu sebze meyve fiyatları normale dönmeye başladı. İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi.



Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve ürünlerinde arz arttı, fiyatlar düşüşe geçti. Patlıcan 15, biber 12, maydanoz ise 2 TL'ye kadar indi. Fiyatların daha da düşeceğini ifade eden sektör temsilcileri, "5-10 TL bandını görürüz" diye belirtiyor.

Pazarın en pahalı ürünü 30-40 lira arasında değişen fiyatıyla taze fasulye olurken bunu 20-30 lira ile kapya biber izledi. Sektör temsilcilerine göre, "Fasulye ve kapyada ekim az olduğu için fiyatlar yüksek. Tarla mahsulü de yavaş yavaş devreye giriyor. Fiyatlar önümüzdeki haftalarda ortalama 5-10 lira bandında olur" diye söylüyor.

Sebze ve meyve ürünlerinde arz arttı, fiyatlar düşüşe geçti! İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi...

YEŞİLLİKLER DE UCUZLADI

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre, geçtiğimiz hafta soğuk hava dalgasıyla fiyatı bir anda fırlayan yeşillikler de mevsim normallerine dönmeye başladı. Fiyatı 20-30 lirayı bulan marul pazarda bu hafta 8-10 lira arasında satıldı. Maydanoz, dereotu gibi yeşillikler ise 1.5 ila 2.5 lira arasında tezgâhta yer aldı. Pazarda meyve fiyatlarındaki gerileme de dikkat çekti. Baharın gözdesi çilek tezgâhlarda 15 lira, erik, çağla ve yeni dünya 15-20 liradan yer aldı.

Pazarın en pahalı meyvesi ise karpuz oldu. Karpuzun kilogram fiyatı 15-20 lira. Bu yıl meyve çiçeklerinin bol olduğunu belirten sektör oyuncuları, "Eğer don yemezse önümüzdeki haftalarda yaz meyveleri daha da ucuzlayacak. Ancak karpuz geçen yıl iyi kazandırmadığı için ekim düştü. Önümüzdeki haftalarda fiyat biraz daha düşer, ancak en fazla 5 liraya kadar geriler" diye kaydediyor.

Peki halde fiyatlar ne zaman düşecek? İşte Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan'ın konuya ilişkin verdiği bilgiler...


Geri Dön