25 / 04 / 2024

Seçim sonrası inşaat sektörü atılım yapacak!

Seçim sonrası inşaat sektörü atılım yapacak!

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul ve müteahhitlik sektörünün 33 yıllık zaman dilimi içinde dünyanın en büyükleri arasına girdiğini dile getirdi.



Murat Kurum, 2000’li yılların başına kadar kaliteli bir konut stokunun üretilemediğini Türkiye’de asıl dönüşümün 2002’den sonra yaşanmaya başlandığını vurguladı. Kurum, “Plansızlık, yetersiz mevzuat ve sermaye azlığından ötürü özellikle 2000’li yılların başına kadar kaliteli bir konut stoku maalesef üretilemedi. İnşaat sektörü de diğer önemli sektörler gibi ancak 2002 yılından itibaren istikrarı ve büyümeyi yakalamaya başladı Böylece, 2002 vılmdan itibaren tüm ekonomiyi cesaretlendiren istikrar süreciyle birlikte, ciddi bir sıçrama yaşandı. İnşaat sektörü büyüyen ölçeğiyle birlikte ekonomide her zamankinden önemli bir yere sahip oldu. Ekonomik ve sosyal anlamda yaşanan olumlu sürecin etkisi inşaat sektörünü de küresel ölçekte önemli bir noktaya taşıdı” dedi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu süreçte Emlak Konut’un da hızlı bir büyüme süreci içine girerek ekonominin ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmeye başladığını vurgulayan Kurum şöyle devam etti: ''Emlak Konut'un vizyon ve misyonunda yer alan küresel bir şirket hedefine ulaşmak için yapılan halka arz Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arzı arasına girdi. Dünyanın hemen hemen her kıtasından yatırımcılar hem Emlak  Konut’a hem de Türkiye’nin geleceğine ortak oldular. Makro anlamda ülkemizde sağlanan başarılarla birlikte Emlak Konut’un da yapağı çalışmalar Tüekiye'nin en büyük gayrimenkul ortataklığı haline geldi ve sektörümüzün içinde bulunduğu gelişim ve dönüşümün öncü aktörlerinden oldu.

SEÇİMLER İSTİKRAR GETİRECEK

Emlak Konut olarak, 2023 yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kurum, “Son 16 yılda sektörümüzün içerisinde bulunduğu gelişim sürecinden de görüleceği üzere başarının kilit faktörü istikrardır. Bu nedenle daha güçlü Türkiye’de ancak istikrarlı ve daha güçlü ekonomi ile mümkün olacaktır. 24 Haziran seçimlerinin ardından ülkenin istikrarlı büyüme tablosu daha da iyiye gidecek ve bu performansın önemli yansımaları sektörümüzde de görülecektir. İnşaat ve konut sektörü ekonomiye katkı sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.
 


Geri Dön