25 / 04 / 2024

Seçimlerden sonra emlak fiyatları uçacak!

Seçimlerden sonra emlak fiyatları uçacak!

Yaz boyunca durgun geçen gayrimenkul sektörü, sonbaharın gelmesiyle birlikte tekrar harekete geçti. Gayrimenkul sektör uzmanları seçimlerden sonra emlak piyasasının daha da hareketleneceğini, tabiri caizse uçacağını ifade ediyor..



Yaz boyunca durgun geçen gayrimenkul sektörü, sonbaharın gelmesiyle birlikte tekrar harekete geçti. Sektör uzmanları seçimlerden sonra emlak piyasasının tabiri caizse uçacağını ifade ediyor. Birçok gayrimenkul yatırımcısı şirket, bir yandan mevcut projelerine hız kazandırırken, bir yandan da yeni projelerinin lansmanını yapıyor. Piyasayı hareketlendiren en büyük etkenlerden biri de 3'üncü havalimanı ve 3'üncü köprü. Durgun olan arazi piyasasını canlandıran yatırımlar nedeniyle yatırımcılar konut, otel ve lojistik tesis projeleri için toplu arazi avına çıktı. Yatırımcılar, toplu alıma geçti. 

3'üncü havalimanı ve köprünün yapılacağı Arnavuktöy, Akpınar, Çatalca ve Terkos'ta arazi fiyatları son 6 yılın zirvesine ulaştı. 3'üncü havalimanı ve köprünün geçeceği güzergahta yer alan Nakkaş köyünde 2007'de metrekaresi 4 liraya satılan arazilerin fiyatı 120-130 liraya ulaştı. 

Terkos, Çatalca ve Arnavutköy civarında ise arazi fiyatları 3 katına çıktı. 


Emlak Konut'tan rekor satış 


Sektörün gelişmesine katkıda bulunanlardan biri de Emlak Konut GYO. Kurulduğu 1953 yılından itibaren sektörün gelişmesine katkıda bulunan şirket, 2010 yılında halka arz edilerek Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arzından biri oldu. Emlak Konut GYO, Kamu İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı modeliyle geliştirilen projelerindeki 01 Ocak-31 Ağustos 2013 tarihleri itibariyle KDV hariç peşin satış değeri 139 milyon 501 bin 228 liraya ulaştı. 2012 yılı sonunda 9 bin 151 adet bağımsız birimin satışından 3 milyar 423 milyon 209 bin TL hasılat elde eden şirket, 2012 yılında hasılatta 10 yılın zirvesine çıktı. Şirket, Eylül 2013 itibariyle bin 125 adet bağımsız birimin satışını gerçekleştirirken, aylık hasılatı da 265 milyon 411 bin 183 TL oldu. Satış rakamlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ekonomilerde başarının dönemsel değil süreklilik arz eden bir çalışma gerektirdiğini ifade etti. 


Sektör ve yatırımcı kazanıyor 


Kurum "Raporlar, Emlak Konut'un Türkiye'ye, konut sektörüne ve yatırımcıya kazandıran çalışmalarının kayda geçmiş halidir. 2004 yılında toplam 540 bağımsız bölümün satışından 51 milyon 218 bin TL hasılat yapan şirketimiz, bu yıl daha sona ermeden 4 milyar lirayı aşan hasılat ile tarihe önemli not düşürmeyi başarmıştır" dedi. 


Star Emlak


Geri Dön