25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü seçimlerden sonra hareketlenmeye başladı!

İnşaat sektörü seçimlerden sonra hareketlenmeye başladı!

Yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından döviz ve borsada görülen istikrar inşaat sektörünü memnun etti. Ankaralı temsilciler, şimdiden olumlu dönüşler alındığını kaydetti. İnşaat sektörü seçimlerden sonra hareketlenmeye başladı...



Yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından döviz ve borsada görülen istikrar inşaat sektörünü memnun etti. Ankaralı temsilciler, şimdiden olumlu dönüşler alındığını kaydetti. İTO Yatırı'm ortaklarından Özkan Özçelik, piyasalardaki belirsizliğin yaklaşık 6 aydan beri inşaat sektörünü olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Ankara'da son birkaç aydır tüm sektör temsilcilerinin yerel seçimlere kilitlendiğini ifade eden Özçelik, "Artık bu süreç de geride kaldı. Seçimler henüz sona ermiş olmasına karşın, sektörde beklediğimizin üstünde hareket gözleniyor. İnşaat sektörünün son 5-6 ayın kaybım nisan, haziran döneminde telafi etmesini umuyoruz" dedi. LEMA Grup ortaklarından Emre Katırcı da, bu seçimde de Türkiye'nin ciddi yol kat ettiğini belirterek, "Bundan somaki süreçte projelerimiz daha hızlı yol alacak" açıklamasında bulundu. 


Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan ise kurlardaki düşüşün devam etmesi halinde inşaatın yatırım anlamında cazibesini koruyacağını dile getirdi. Yıldızhan, "Şu anda bile projemizin ziyaretçi sayısı artmaya başladı. Ekonominin iyiye gitmesi ziyaretçilerimize olumlu olarak yansıyor ve taleplerde artış gözleniyor" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi



Geri Dön