25 / 04 / 2024

Sefa Sarısoy: 2016'da iki Monaco büyüklüğünde proje yaptık!

Sefa Sarısoy: 2016'da iki Monaco büyüklüğünde proje yaptık!

Ersa Mühendislik CEO'su Sefa Sarısoy yaptığı açıklamada, 2016’da 5 bin metrekareden büyük kısaca iki Monaco ülkesi büyüklüğünde iş yaptık." dedi




Ersa Mühendislik CEO'su Sefa Sarısoy yaptığı açıklamada, ‘İnşaat binalarının görünmeyen yerlerinde çalışıyoruz. Yaptığımız iş inşaat sektörünün yüzde 15’lik kısmını kapsıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim işlerimiz artıyor. Alınan ekonomik kararlar işlerimizi hızlandırdı.’ diyen Ersa Mühendislik CEO’su Sefa Sarısoy, 2016’da 5 bin metrekareden büyük kısaca iki Monaco ülkesi büyüklüğünde iş yaptık. 2017’de işimizi daha da büyütmeyi ve daha fazla kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz.’ dedi.


1994 yılından itibaren inşaat sektöründe önemli yatırımlara imza atmışlar. İlkeli ve dürüst çalışmayı temel değer olarak kabul eden, tüm ilişkilerini adil yaklaşıma, karşılıklı güven esasına dayandıran, açık ve şeffaf iletişim kuran, attıkları her adımda sorumluluklarının bilinciyle hareket eden, en önemlisi taahhüt ettikleri işlerini iş etiği kurallarına uyarak yerine getiren, çalışma arkadaşları ile hedefi ve hedefe giden yolları birlikte belirleyen, bilgiyi paylaşan onları başarı için cesaretlendiren bir şirketin CEO’su Sarısoy, ‘Ülkemizin kalkınması ve yaşam kalitesinin artması için en önemli unsurun eğitim olduğuna inanır, eğitimin niteliğinin artması için faaliyet gösteririz’ diyor. Ersa Mühendislik CEO’su Sefa Sarısoy, YeniBirlik’e ekonomiye katkılarını, 2016 değerlendirmesini ve 2017’ye bakışını anlattı.


Şirketinizi genel olarak tanımak istersek neler söylemek istersiniz?


Gerek mevcut sistemlerin yenilenmesi gerekse geleceğin binalarının tasarlanmasında ERSA’ nın hedefi; İnsan-Fikir-Yapı birlikteliğini sağlamak ve sürdürmektir. ERSA’nın sahip olduğu müşteri kültürü ve müşterilerinin ihtiyaçları üzerinde odaklanma prensibi, müşteri sürekliliğini beraberinde getirmiş ve uzun süreli iş ilişkilerini olanaklı kılmıştır.


Nitelikli personel istihdamına önem veren, uzman kadrosu ve geniş referansları ile yeni projeler takip eden, lisans ve ön lisans eğitimlerini tamamlamış aktif ve dinamik genç neslimizi teknik eleman olarak sektörüne kazandıran, yüklenicisi bulunduğu her projede ülke ekonomisine katma değer sağlayan, tertip ettiği eğitim seminerleri ile teknik eğitime katkı sağlayan, uygulayıcısı olduğu projelerde büyük ve küçük ayrımı yapmaksızın projeye ait her kademede teknik destek ve hizmet üretebilecek bilgi ve deneyime sahip olan, müşteri memnuniyetini daima ön planda tutan ve kurumsal olarak kendini sürekli geliştirerek profesyonel kimliğini daha ileriye taşıyan bir firma olmayı hep hedefledik ve hedefimizi gerçekleştirdik. Ersa Mühendislik olarak bunu başarmaktan mutluluk duyuyoruz.


Yaşadığımız dünyaya, insana ve doğaya duyarlılık için nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?


Bu duyarlılıkla mekanik proje tasarımlarında Green Building (Yenilenebilir ve düşük 


maliyetli enerji kullanımı) konseptini, çevresel etkisi düşük ODP (Ozon Depletion Potential) ve GWP (Global Warming Potential) konseptlerini benimsedik.


Kişileri değerlendirirken, fikirleri, yetkinlikleri ve becerileri ölçüt alırız. İş sağlığı ve güvenliğini en üst seviyede ele alarak güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları yaratırız. Yaşayan her canlının yaşam hakkına saygı duyarız. Sahip olduğumuz doğal kaynakların, sınırsız olmadığı bilinci ile tüm faaliyetlerimizin çevreye olan etkilerini değerlendirir, çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarız. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir dünya için projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz. Ülkemizin kalkınması ve yaşam kalitesinin artması için en önemli unsurun eğitim olduğuna inanıyor, eğitimin niteliğinin artması için faaliyet gösteriyoruz.  


İnşaat sektörünün hangi kolunda iş yapıyorsunuz?


Ersa Mühendislik 1994 yılında kuruldu ve ana faaliyet konusu, mekanik tesisat proje tasarımı ve danışmanlık hizmetleridir. Firmamızın hizmet kalitesi ve sağladığı müşteri memnuniyeti , sorumluluklarını daima eksiksiz ve zamanında yerine getirmiş olması, bizi Türkiye’nin önde gelen ve saygın kuruluşları arasına taşımıştır. İnşaat sektöründeki büyük binaların mekanik tesisat proje tasarımı ve danışmanlıklarını yapıyoruz. Büyük oteller, AVM’ler, hastaneler, ulaşım tesisleri, belediye binaları, büyük konut kompleksleri gibi yerlerin mekanik sistemlerinin, hem tasarım hem de uygulama hizmetlerini veriyoruz. Yaptığımız iş, inşaat sektörünün yüzde onbeşlik kısmını kapsar. Binaların görünmeyen yerlerinde çalışırız. Yapıları estetik görmek istiyoruz elbette. Ama yaşam olabilmesi için, oraya oksijen gitmesi lazım, bizim sistemlerde tam da bu kılcal damarların inşaatı. Nasıl ki, insan vücudunda kılcal damarlar ile kan ve besin hayat veren oluyorsa, inşaat alanlarının da mekanik ve elektrik kanalları inşaatın yaşam şartlarını oluşturuyor.


Verimlilik açısından şirketinizi nasıl konumlandırabiliriz?


Ersa, maliyet analizi ve gelir modellemesini verimlilik kavramı üzerine kurgulayan bir yapıdır. Rekabetçi ve ancak bir o kadar akılcı kar oranları ile proje kapanışları yaparak öz kaynaklarımızı güçlendirdik. Öte yandan, proje tasarımından uygulamaya kadar tüm süreçlerde ve ürün seçiminden insan kaynaklarına kadar tüm çalışmalarda verimlilik kriterlerine uygun mühendislik yaparak, işverenlerini de rasyonel zaman maliyet eksenine taşımakta ve reel karlılıkları artırmayıhedefledik.


Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası


Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının HVAC (Isıtma - Havalandırma - İklimlendirme) tesisatı proje tasarımı - Sıhhi Tesisat Proje Tasarımı - Yangın Tesisatı Proje Tasarımı -  Bina Otomasyon Sistemi Tasarımı - İhale Dosyası Hazırlanması - Danışmanlık Hizmetleri, 


Emlak GYO  Ankara  Mühye Projesi


2079 dairelik projenin  sosyal tesis, açık yüzme havuzu, kapalı otopark alanları olan projenin; HVAC (Isıtma - Havalandırma - İklimlendirme) tesisatı proje tasarımı - Sıhhi Tesisat Proje Tasarımı - Yangın Tesisatı Proje Tasarımı -İhale Dosyası Hazırlanması Hizmetleri,


TEMA İSTANBUL projesi


830bin metrekarelik Tema İSTANBUL projesi HVAC (Isıtma - Havalandırma - İklimlendirme) tesisatı proje tasarımı - Sıhhi Tesisat Proje Tasarımı - Yangın Tesisatı Proje Tasarımı -  Bina Otomasyon Sistemi Tasarımı - İhale Dosyası Hazırlanması - Danışmanlık Hizmetlerini gerçekleştirdik.


2017 yılında hedefiniz nedir?


2016 yılında oldukça başarılı projelere imza attık, çok çalıştık. 2017’de, 2016'dan daha fazla iş yapacağımızı söyleyebilirim. 


'Hükümetin aldığı ekonomik kararlar işlerimizi hızlandırdı' 


Sektördeki dalgalanmalar sizi nasıl etkiliyor?


Biz ekonominin en kırılgan noktasında iş yapıyoruz. İnşaat, ekonomik dalgalanmalarda en fazla etkilenen sektörlerden bir tanesi. Bunun nedeni de; Türkiye'de lokomotif sektörlerden biri olması. Bundan dolayı piyasadaki olumlu yada olumsuz hava anında yansıyor sektöre. Biz sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Kadromuzu artırdık, iş geliştirme yapıyoruz. Yeni işler alıyoruz. Gerektiğinde az karla iş alıyoruz. İşler yürüsün, bu hepimizin birlikte bindiği bir gemi herkesin böyle yapması gerekli. Bu mücadele içerisindeyiz. Hatta benim sezgilerim piyasanın hareketleneceği doğrultusunda, bunun olması için hükümetin çok büyük bir desteği var, biz onu hissediyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bizim işlerimiz artıyor. Hükümetin aldığı bir takım kararlar işlerimizi hızlandırdı. Piyasa buna iyi cevap verdi. Devletin birçok kurumu şimdi yatırım yapar hale getirildi. Hükümet bunu bilinçli bir şekilde yapıyor ki, ekonomi güçlensin diye yapılıyor. Bu da piyasaya büyük hareketlilik getiriyor. Çok doğru yapılıyor.



Yeni Birlik



Geri Dön