19 / 04 / 2024

Şehir hastaneleri projesi ilk kez İngiltere’de denendi!

Şehir hastaneleri projesi ilk kez İngiltere’de denendi!

MHP Antalya Milletvekili Dr. Ahmet Selim Yurdakul, 17 şehir hastanesi projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yurdakul, şehir hastaneleri projesinin 25 yıl önce İngiltere'de denendiğini açıkladı.



MHP referandumda ülke çapında inşa edilen 17 şehir hastanesi projesine karşı çıktı. MHP Antalya Milletvekili Dr. Ahmet Selim Yurdakul, kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastaneleri projesinin 25 yıl önce İngiltere'de denendiğini söyledi.


Yurdakul, “İngiltere'de zarar üzerine, aynı şekilde yapılan hastanelerin çok büyük kısmı satıldı. Hem de çok ucuz miktarlara ABD'ye satıldı. Geriye kalan hastanelerin ise, zarar etmemek için başta yoğun bakım ve geriatri bölümleri olmak üzere diğer tüm bölümlerini kapattılar. Sadece, poliklinik hizmeti veren, MR, tomografi gibi tetkikleri içeren bölümleri açık tuttular. Bu anlaşmaları yaparken biz de dikkatli olalım” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


MHP'li Yurdakul sosyal medya hesabından tünel, köprü ve havaalanı projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yurdakul, projelerde çalışan işçilere ''Sen o inşaatlardan sonra yine iş arayacaksın ama o şirketler 25 yıl boyunca senin işsizken bile ödediğin vergilerden tıkır tıkır paylarını alacaklar” çağrısında bulundu.


Yurdakul, son olarak şu açıklamaları yaptı: “Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Avrasya Tüneli'nden günde 18 bin 500 araç geçtiğini açıkladı. Bu rakam Hazine'nin şirkete verdiği günlük 68 bin 500 araç geçiş garantisinin yaklaşık dörtte biri. Peki, şirkete günlük 50 bin araç geçiş bedeli olan 842 bin lirayı kim vermektedir? Türk milleti vermektedir. Tekrar anlaşma yapalım. Yoksa yıllar geçtikte zarar etmeye devam edeceğiz ve bu zarar bizlerden çıkacak. AKP, belki bugün var, yarın yok ancak hiç kimsenin bu ülkenin geleceğini hovarda bir mirasyedi gibi harcamaya hakkı yoktur.”




Sözcü


Geri Dön