20 / 04 / 2024

Şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Şehir hastanelerine ilişkin 9 soru hazırlandı. Karakaya sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..



Şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı!


MHP  Adana  Milletvekili Mevlüt Karakaya, Şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı. Karakaya sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Karakaya önergesinde, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 20 Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen  İzmir  ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje finansman töreninde verdiği bilgilere göre, bürokratik hazırlığı 2005 yılına dayanan, ilk olarak 2013 yılında projesine başlanan, farklı illerde 29 şehir hastanesi projelendirilmiştir." diyerek konuya ilişkin 9 soru sordu.


Karakaya'nın soruları

1- Toplam projelerde kamunun, yatırım tutarı içindeki payı yüzde kaçtır?

2- Toplam projelerde özel sektörü temsilen kaç firma bulunmaktadır?

3- Şehir Hastaneleri'nin tamamını özel sektör mü işletecektir, işletme süresi kaç yıl olacaktır?

4- Projeler için yapılan borçlanma tutarı ne kadardır? Hazine bu tutarın ne kadarına garantör olmuştur?

5- Projelerin konumlandırıldığı araziler kime/kimlere aittir? Bahse konu araziler kamuya aitse, ücretsiz mi verilmiştir?

6- Şehir Hastaneleri'nin açıldığı yerlerde, mevcut kamu hastaneleri kapatılacak mıdır, yoksa hizmete devam edecek midir?

7- Mevcut kamu hastaneleri kapatılacaksa eper, sahip olduğu araç-gereç ve ekipmanları, teknik cihaz ve donanımları ne yapılacaktır? Sahip olunan kadrolu, sözleşmeli personelin durumu ve bunların tümünün saklı sosyal hakları ne olacaktır?

8- Şehir Hastaneleri'nin her birinin toplam maliyeti ve bu hastanelere ödenecek yıllık ve toplam kira bedelleri ne kadardır, toplamda ödenecek kira bedelleri yatırım tutarının yüzde kaçıdır?

9- Şehir Hastaneleri'ni işleten firmalara vergi ve harçlardan muafiyet sağlanacak mıdır?






Geri Dön