26 / 04 / 2024

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.



Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Sayıştay raporunda, Sağlık Bakanlığı’nın  Ankara  Bilkent Şehir Hastanesi için kapatılan kamu hastanelerinin taşınma sürecinde 'yeterli ön hazırlık yapılmaması sebebiyle kamu zararı oluştuğu' ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre; yeterli ön hazırlık yapılmamış olması gerekçesiyle “hasta kabulüne son verilen tarihten itibaren 2019 yılında 1 milyon 613 bin 186 TL elektrik faturası ödendiği” tespitine de yer verilen Sayıştay raporunda, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınma için 5 gün, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınması için ise 2 gün verildiğine dikkat çekildi. 

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, “Bu kadar kısa sürede sağlık hizmeti devam eden hastanelerin, yatan hastaların ve hastane malzemesinin taşınması hem hastalar hem de hastane çalışanları açısından oldukça zorlayıcı bir süreç olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

NASIL KULLANILACAK?

Hastanelerin bu şekilde hızlı taşınmasına karşın binalarının nasıl kullanılacağının düşünülmediğinin altı çizilen raporda, “Çok hızlı bir şekilde yapılan taşınma işlemine karşın söz konusu hastane binalarının nasıl değerlendirileceğine ilişkin Gayrimenkul Değerlendirme ve Karar Komisyonu 5 ay sonra, temmuz ayında kurulmuştur” denildi. 

Raporda, bu plansızlığın kamu kaynaklarının verimsiz kullanılmasına sebep olduğu belirtilerek şunlara vurgu yapıldı: 

“Şehir hastanesine taşınan hastanelerin, hasta kabulüne son verilen tarihten itibaren 2019 yılı için 1 milyon 613 bin 186 TL tutarında elektrik faturası ödendiği görülmüştür. Bunun sebebinin diğer hastanelere ya da kamu kurumlarına devri beklenen taşınır malzemelerin (tıbbi cihazlar ve ekipman), bu malzemelerin devrinden sorumlu az sayıda personelle birlikte faaliyetine son verilen hastane binalarında bulundurulmaya devam ettirilmesi olduğu anlaşılmıştır.”

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!


Geri Dön