26 / 04 / 2024

Elazığ'da taşınan hastanelerin binalarının akıbeti TBMM'de!

Elazığ'da taşınan hastanelerin binalarının akıbeti TBMM'de!

Elazığ'da kapatılarak şehir hastanesine taşınan hastanelerin binalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Koca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Koca, Elazığ'da kapatılarak şehir hastanesine taşınan hastanelerin binalarının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Koca, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Koca, ''Elazığ Şehir Hastanesi Ağustos 2018'de hizmete girmiştir. Bu kapsamda Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Hizmet Binası, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Harput Ek Hizmet Binası, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye Kampüsü, Elazığ Ruhs Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi ve Tutuklu Adli Psikiyatri Servisi, Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri kapatılarak Elazığ Şehir Hastanesi'ne taşınmıştır'' diye konuştu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Koca'nın soruları:
1- Kapatılan hastanelerin akıbeti için ne düşünülmektedir? Boş kalan kamu binaları kendi kaderlerine mi terk edilecektir? Bu binaların değerlendirilmesi nasıl planlanmaktadır?
2- Taşınır mal yönetmeliği çerçevesinde mevcut hastanelerdeki tesis, makine, cihaz ile taşıtlar ve demirbaşlar taşınırken Taşınır Kod Listesi tutulmuş mudur? Bu malzemeler nereye taşınmıştır?


 


Geri Dön