25 / 04 / 2024

İzmir Şehir Hastanesi inşaatının akıbeti TBMM'de!

İzmir Şehir Hastanesi inşaatının akıbeti TBMM'de!

Yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesinin inşaat sürecine dair bazı iddialar ve hastanenin akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, apımı devam eden İzmir Şehir Hastanesinin inşaat sürecine dair bazı iddialar ve hastanenin akıbetini meclis gündemine taşıdı. Bedri Serter, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlamasını talep etti. 

CHP'li Serter, "Aşağıdaki sorularımın, T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. Serter, şunları kaydetti: 

"İzmir'de 2015'te temeli atılan ve 2021'de biteceği belirtilen şehir hastanesinin yapımına devam edilmektedir. Gama-Türkerler konsorsiyumunda gerçekleşen inşaatın ne zaman biteceği de merak konusudur. Bakanlığınızın 2020 Sayıştay denetim raporunda 2015'te başlayan ve 2017'de yer teslimi yapılan İzmir Şehir Hastanesi projesi için ek olarak 1207 günlük çalışma süresi uzatımı verildiği belirtilmiştir. Bu hesapla İzmir Şehir Hastanesi'nin Ağustos 2020'de açılması gerekmekteydi. Ancak geçen süre de hastanesinin hem İzmir'de Ekim 2020'de yaşanan depremden etkilendiği belirtilmiş hem de ardından Ağustos 2021'de çıkan yangından hastane inşaatının etkilendiği kamuoyuna yansımıştır." 

İzmir Şehir Hastanesi inşaatının akıbeti TBMM de!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:

- Yap-İşlet-Devret Modeliyle yapıldığı bilinen söz konusu hastanenin devam eden inşaatı için 2015'ten yer teslim süresi olan Mayıs 2017'ye kadar ne kadar harcanmıştır?

- Yap - İşlet- Devret modeliyle yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesi'nin inşaatı ne zaman sona erecektir? Ve öngörülen açılış tarihi itibariyle devletin kasasından çıkacak toplam rakam ne kadar olacaktır?

- Bugüne kadar sağlık sistemi noktasında hastanenin açılmamış olmasının maddi zararları neler olmuştur?

- Ayrıca, hastanenin Ekim 2020'de yaşanan depremden etkilendiği bilgili doğru mudur? Hastane inşaatında herhangi bir hasar oluşmuş mudur? 

- Ağustos 2021'de hastanede çıkan yangına dair hastane inşaatında oluşan zararlar söz konusu mudur?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön