26 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaat çalışanlarından eylem!

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaat çalışanlarından eylem!

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler şantiyede çıkan yemekleri ve kötü çalışma koşullarını protesto etti. İşçilerin eylemi sonucu yemeklerde iyileştirme yapıldı. 



İstanbul İkitelli’de yapım çalışmaları devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 4 bin işçi şantiyede çıkan yemekleri ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla geçtiğimiz günlerde eylem başlattılar. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

''Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında da direnişin güçlü etkisi nedeniyle sonuç alıcı olmuş ve talepler kabul edilmiştir. Yemekhane de uzun kuyruklar oluşması ve yemeklerin kalitesiz ve yetersiz olması sorunu ile başlayan eylemin ardından yemek çeşidi dörtten, beşe çıkmış ve porsiyonlar daha doyurucu verilmeye başlanmıştır. Kapasite artırılacağı sözü verilmiş, (zaman içerisinde göreceğiz) banyo ve lavaboların eksiklikleri giderileceği sözü verilmiştir.

Dev Yapı-İş Sendikası olarak işçilerin insanca çalışma hakkı, barınma hakkı ve beslenme hakkı mücadelesini büyüteceğiz. Dev Yapı-İş sendikası olarak iş cinayetleri, gayri insani çalışma, beslenme ve barınma koşullarına karşı mücadeleyi büyütüyoruz.. Aynı koşullarda beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza ise merkezinde tamamen biz işçilerin olduğu örgütlenmeler kurmaya ve her türlü hak gaspına karşı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz'' denildi. 


Geri Dön