25 / 04 / 2024

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''Elazığ depreminin üzerinden günler geçmesine rağmen, Cumhuriyet Savcıları harekete geçmemiş, yapı üretim ve denetim süreçlerinde yer alan bir kişi hakkında dahi soruşturma açılmamıştır. Delillerin Cumhuriyer Savcıları tarafından alınan ''idari kararla'' hızla yıktırılmakta olduğu görülmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1- Yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu herhangi bir kişinin henüz yargı karşısına çıkmamış iken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak yargı kararı olmaksızın ''idari kararlarla'' binaların yıkımına neden başlanmıştır?

2- ''idari kararlarla'' binaların yıkımı evleri hasar gören vatandaşlarımızın sorumlular hakkında yargı yolu ile işlem yapmasını önleyecek nitelikteki bu uygulamadır. Vatandaşın hakkını korumak adına bu uygulamaya ivediklikle son vermeyi düşünüyor musunuz?


 


Geri Dön