23 / 04 / 2024

Güzeldere Tüneli'nin yapım süreci meclis gündeminde!

Güzeldere Tüneli'nin yapım süreci meclis gündeminde!

Güzeldere Tüneli'nin yapım süreci meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Partili Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Güzeldere Tüneli'nin yapım sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Saadet Parti'li Karaduman, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Karaduman, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Van-Hakkâri karayolu üzerinde yapımı devam eden Güzeldere Tüneli'ne geçtiğimiz aylarda bir ziyaret gerçekleştirmiş ve tünel yapımının 2022 yılına kadar tamamlanacağını açıklamıştınız. Halk arasında 32 viraj olarak bilinen Güzeldere Geçidi, sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelmektedir. Oraya yapılacak tünelin kazaları önlemesi ve ulaşımı kolaylaştırması açısından hayati öneme sahip olduğu ortadadır. Bölgede geçtiğimiz gün yaşanan bir trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Yapımına 2013 yılında başlanan tünelin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyordu ancak gelinen noktada tünelin yapımı halen tamamlanmış değil. Devam eden inşaatın seyri, tünelin açıkladığınız tarihte bitirilmesinin zor olduğuna işaret etmektedir.''

Güzeldere Tüneli nin yapım süreci meclis gündeminde!

Saadet Partili Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1. Yapımına 2013 yılında başlanılan Güzeldere Tüneli'nde yüklenici firma/firmalar, inşaatın tamamlanması için hangi tarihi taahhüt etmişlerdir?

2. Tünelin yapımı için başlangıçtan günümüze kadar toplamda ne kadar ödenek  ayrılmıştır?

3. Bakanlığınız inşaatı denetliyor mu? Yüklenici firmalardan kaynaklı gecikme için  firmalara yönelik yasal süreç işletiliyor mu?

4. Yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar için firmalara hangi yaptırımlar uygulanmaktadır? Bugüne kadar Güzeldere Tüneli'nin yapımını üstlenen herhangi bir firmaya cezai yaptırım uygulanmış mıdır?

5. Ödenek ayrılmadığı için inşaatın bir süredir durmuş olduğu iddiaları doğru mudur? 

Nuran Aydın/Emlakkulisi.com 


Geri Dön