26 / 04 / 2024

Şehitkamil'de öğrenciler kentsel dönüşümü yerinde inceledi!

Şehitkamil'de öğrenciler kentsel dönüşümü yerinde inceledi!

Abdullah Kepkep İlköğretim okulu öğrencileri "Kentsel Dönüşümü Yerinde Görmeye Gidiyoruz" projesi kapsamında öğretmenleriyle birlikte Şehitkamil Belediyesi'nin Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisini "MÖP" gezdi.



Abdullah Kepkep İlköğretim okulu öğrencileri "Kentsel Dönüşümü Yerinde Görmeye Gidiyoruz" projesi kapsamında öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte MÖP tesisini gezdiler. Burada tesis yöneticileri nezaretinde tesisi gezen minik öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. MÖP ilgili sorulan da tesis yöneticilerine aktaran öğrenciler, aldıkları bilgiyle geziyi tamamlamış oldu. Öğrenciler daha sonra, tesis yöneticileri tarafından kalem hediye edildi. 


Abdullah Kepkep İlköğretim 3. Sınıf Öğretmeni Adem Bekar, "Bugün öğrencilerimizle birlikte Şehitkamil Belediyemizin MÖP tesisine getirerek bilgilendirmek istedik. Öğrencilerimize, kağıtlann, plastiklerin, camlann ve metal eşyalann ayn atılması gerektiğini, bunlann içine çöplerin atılmaması gerektiği anlatıldı. 

Buradaki yetkililerimiz çocuklanmıza çevre kirliliğini önlemek adına gerekli bilgiler sundular. Çocuklanmız burada Möp'ün ne demek olduğunu öğrendiler. 

Möplerin buraya geldiğini, burada tekrar geri dönüşüme kazandınldığını gördüler. Öğrencilerimiz için çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum. 

Öğrencilerimiz burada tesisi gezerek, geri dönüşüme daha çok katkı sağlayacaklannı umuyorum. 

Bu projenin devam ettirilip, diğer okuldaki öğrencilerimize de sunulursa, daha etkili olacağını düşünüyorum" dedi. 


MÖP tesisini gezen öğrenciler ise, "Çok güzel bir tesis bunun içinde Şehitkamil Belediyesine teşekkür ediyomz. Bu tesisin bize çok faydası oldu. Burada çöplerin ve möplerin aynştmlması konusunda bilgi sahibi olduk. Möplerin geri dönüşüme kazandırılarak, çevreye ve ekonomiye katkı sağladığını öğrendik. 

Ayrıca, burada toplanan kağıt ve kartonlannda binlerce ağacın kesilmesini önlediğini öğrendik. 

Bizlerde bu projeye destek vererek, hem çevre düzenine hem de ağaçların kesilmesini önlemek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Buradan öğrendiğimiz bilgileri de diğer arkadaşlarımıza anlatıp onlanndan bu konuda duyarlı olmaya davet edeceğiz" diye konuştular. 


Oluşum


Geri Dön