26 / 04 / 2024

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Piyasada yaşanan şeker sıkıntısı meyve suyu üreten fabrikalar başta olmak üzere tatlı sektöründe makinaları durma noktasına getirdi. Türk Şeker'de karne dönemi başladı. Sanayiciler şeker bulamamaktan ötürü Türk Şeker'e veryansın etti.



Türkiye'de ayçiçek yağı sıkıntısından sonra şimdi de şeker kotası sıkıntısı baş gösterdi. Şekerleme ve meyve suyu üreten fabrikalar, şeker bulamamaktan dolayı üretimi durdurma noktasına geldi. Bünyesinde 15 şeker fabrikası bulunan ve Türkiye’de şeker piyasasının yüzde 50’sine hitap eden, kamuya ait Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. (Türkşeker), fabrikalara sadece ‘haftada bir kamyon’ ürün veriyor. Özel sektör fabrikalarının ise tedarikteki sıkıntıyı ‘fırsat bilip’ 550 liralık bir torba şekerin fiyatını 800 liraya yükselttiği ifade ediliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön