25 / 04 / 2024

Sektör, Expo Real 2011'de Networking Turkey standında!

Sektör, Expo Real 2011'de Networking Turkey standında!

Networking Turkey standı, katılımcıları TSKB Gayrimenkul Değerleme, Esin Hukuk Bürosu, Turyap, Proplan ve Rea Grup ile Expo Real 2011'de pek çok yeni iş bağlantısına ev sahipliği yaparken, uluslararası yatırımcılara yeni kazanç kapıları açacak



Expo Real 2011, bu sene dünya gayrimenkul sektörünün potansiyeli en yüksek pazarlarının başında gelen Türkiye'yi ağırlıyor. Türkiye'den farklı firmaların birlikte katıldığı Networking Turkey organizasyonu ile Türk gayrimenkul sektörü fuarda temsil ediliyor.

Son yıllarda uluslararası yatırımcıların ilgi odağı olan Türkiye, büyüyen genç nüfusu, istikrarlı seyreden ekonomisi ile gayrimenkul profesyonellerinin dikkatini çekiyor. Sektörün yenilenen ve dinamik yapısı, çok çeşitli faaliyet alanları olan uluslararası şirketleri yatırım için cezbediyor.

Konuttan ofise, otelden alışveriş merkezlerine kadar pek çok alanda aktif olan gayrimenkul Türkiye pazarı, Avrupa ve Orta Doğu'nun yeni yatırım adresi olarak öne çıkıyor. Avrupalı gayrimenkulcüler için Türkiye güvenli bir pazarken, siyasi çatışmalar yaşayan Orta Doğulu yatırımcılar için sakin bir liman özelliği taşıyor.

Networking Turkey standı, katılımcıları TSKB Gayrimenkul Değerleme, Esin Hukuk Bürosu, Turyap, Proplan ve Rea Grup ile Expo Real 2011'de pek çok yeni iş bağlantısına ev sahipliği yaparken, uluslararası yatırımcılara yeni kazanç kapıları açacak.

Rakamlarla Türkiye Gayrimenkul Sektörü;

- Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyrek döneminde yüzde 11 büyüyerek bir rekora imza attı.

- 2011 ilk çeyreğinde inşaat sektörü yüzde 14.8'lik bir büyüme kaydetti.

- Türkiye gayrimenkul sektörü 2011 yılında yaklaşık yüzde 15 büyümeyi hedefliyor.

- 2011 yılı ilk çeyrek döneminde yabancılara gayrimenkul satışı 461 milyon dolar olarak kaydedildi.

- Gayrimenkul sektörüne yönelik doğrudan yatırım girişi 92 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Geri Dön