28 / 03 / 2024

Selçuk Geçer asgari ücrette beklediği rakamı açıkladı!

Selçuk Geçer asgari ücrette beklediği rakamı açıkladı!

Dolarla ilgili yorumlarıyla öne çıkan Selçuk Geçer, bu kez asgari ücret ve EYT'lilere ilişkin yorumlarda bulundu.



Asgari ücret temmuz ayında 5 bin 500 TL'ye yükselirken, aralık ayında topalanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun talebi ise büyük merak uyandırıyor.  

Kamuoyunda 'dolar kahini' olarak bilinen Selçuk Geçer, merakla beklenen yeni asgari ücrete ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaş 2023'te asgari ücrete yapılacak zammı tartışırken, piyasaların yakından tanıdığı ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yeni tahmin geldi.

Selçuk Geçer asgari ücrette beklediği rakamı açıkladı!

10 İLA 11 BİN LİRA ARASINDA 

Asgari ücret hakkında beklentilerin 10 ila 11 bin lira arasında olduğuna dikkat çeken Geçer, EYT’nin de ‘takır takır’ geldiğine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuşmuştu. 

Geçer'in dediği gibi asgari ücret 11 bin lira olursa, 591 dolara eşit olcak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön