29 / 03 / 2024

Selçuk Geçer 'Ben hep 50 liralık alıyorum' diyenlere akıl almaz mazot fiyatını açıkladı

Selçuk Geçer 'Ben hep 50 liralık alıyorum' diyenlere akıl almaz mazot fiyatını açıkladı

Ekonomide oluşan türbülansı ve dolar üzerine yaptığı değerlendirmelerle tanınan ekonomist Selçuk Geçer, litresi 30 lirayı aşan mazot fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Geçer'in açıklamaları büyük yankı uyandırdı.



Brent petrol varili uluslararası piyasalarda 119,68 dolardan işlem görüyor.

Son olarak 120,29 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, piyasada 119,81 dolar seviyesinde dolaşıyor.

Fiyatlardaki kısmi düşüşte, küresel petrol talebinin azalacağı endişeleri etkili oldu.

ABD Merkez Bankası çarşamba günü 28 yılın ardından ilk defa 75 baz puanlık faiz artışı yaptı ve şahin politikaların devam edeceğine ilişkin sözle yönlendirmelerde bulundu. Avrupa'da ise İngiltere Merkez Bankası beklentilere paralel politika faizini 25 baz puan artırdı ve gelecek toplantılardaki adımların daha güçlü olabileceği sinyalini verdi.

Bu gelişmeler piyasalarda resesyon endişelerini artırırken, küresel petrol talebinin düşeceği beklentileri de güçlenerek fiyatları aşağı yönlü baskıladı.

Öte yandan ABD'nin, İran petrol ihracatında rol alan Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirketlere yaptırım uygulaması ise arz endişelerine yol açarak fiyatlardaki düşüşü sınırlıyor.

Dünya piyasasında petrolün fiyatı peş peşe gelen adımlarla aşağı çekilirken Türkiye'de akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor.

Son olarak motorin fiyatı gelen zamlarla 30 lirayı aştı.

Ekonomistler yurt içinde enflasyon baskısı ve artan maliyetlerin akaryakıt fiyatlarını iyice yukarıya çekeceğini iddia ediyor.

O isimlerin başında ise Selçuk Geçer geliyor. Dolar üzerine yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çeken ekonomist Selçuk Geçer'in Türkiye'de motorinin litresinin 50 lirayı bulacağını iddia etti

Selçuk Geçer Ben hep 50 liralık alıyorum diyenlere akıl almaz mazot fiyatını açıkladı

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön