20 / 04 / 2024

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açıldı!

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Selçuk'un Kurtuluşu, Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde tüm İzmirlileri selamladı.



Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Selçuk'un Kurtuluşu, Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde tüm İzmirlileri selamladı. Başbakan Binali Yıldırım, 2011 seçimleri öncesi İzmir'den milletvekili adayı olduğu dönemde "35  İzmir  35 Proje" dediğini, bugün bu projelerin 8'inin bittiğini, 14'ünün de üzerinde çalışıldığını ve bitmek üzere olduğunu belirterek, Selçuk'taki İZBAN Projesi'nin de bu 35 projeden biri olduğunu anımsattı.


"Anladınız değil mi, bu projenin geçmişinin ne olduğunu anladınız mı? Bugün açılışını yapacağımız eserler, hizmete alacağımız işler sadece bugünkülerle sınırlı değil. Bugün İZBAN hattının yanı sıra Selçuk'ta başka tesisler de açacağız. Spor tesislerimiz, parklar, turizm alanlarımız, kütüphanemiz...


15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Fethi Sekin Parkımızın da açılışını yapacağız. Bir sağlık merkezi açılışımız da var. Bütün bu eserler Selçuk'a, İzmir'e, güzel hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Ayrıca, Bizans Su Kemerleri Restorasyon Projemize başlıyoruz. Biri ilkokul olmak üzere toplam iki okulun da bugün temelini atıyoruz.


Selçuk'un birkaç problemi var. Bunlarla ilgili de size kısa bilgi vermek istiyorum. 'Selçuk'a doğalgaz getireceğiz.' dedik. Bizde söz suya yazılmaz, hafızaya kazınır. Kasımdan itibaren doğalgazınız veriliyor. Oradan bir hanımefendi, 'Hastane' dedi. Şimdiye kadar hastane çoktan bitmişti, İzmir'de istemezükçüler var ya, hastane arazisini mahkemeye taşıdılar ama ne yaparsa yapsınlar, onlar ne kadar engellerse engellesin, yeni yer bulduk, oraya yapacağız."



Selçuk'a  TOKİ  inşaatları için arsa tahsisinin de dün imzalandığını dile getiren Yıldırım, "Selçuk'un bir projesi daha var. Yine 35 proje içinde Selçuk Antik Limanı sözümüz vardı. Burası Meryem Ana, tarihi bir şehir... Hıristiyanların çok önemsediği Hazreti İsa'nın annesinin şehri. Buraya o günkü tarihi misyonuna, görevine yakışır bir antik liman yapma sözü verdik, onun da kararını aldık, ekim ayında ihalesi yapılıyor." diye konuştu.


Habertürk 




Geri Dön