20 / 04 / 2024

Şeraffetin Aşut: Onaylanmayan imar planı kentin önünde bir set!

Şeraffetin Aşut: Onaylanmayan imar planı kentin önünde bir set!

Şerafettin Aşut, 1/50 Binlik Çevre Düzeni Planı'nın, Büyükşehir Meclisi'nden geçmesinin geciktirildiğini ve kentin önünün tıkandığını belirterek, "Onaylanmayan bu imar planı kentin önünde bir set olarak durmaktadır" dedi.



Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/50 Binlik Çevre Düzeni Planı'nın, Büyükşehir Meclisi'nden geçmesinin geciktirildiğini ve kentin önünün tıkandığını belirterek, "Onaylanmayan bu imar planı kentin önünde bir set olarak durmaktadır" dedi. 


MTSO Başkanı Aşut, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin'in önemli gündem maddelerinden biri olan ve son dönemde tartışmaların yaşandığı 1/5 Binlik İmar Planı ile 1/50 Binlik Çevre Düzeni Planı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu planların Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından hala onaylanmamasının kentin önünü tıkandığını savunan Aşut, "1/5 binlik ve 1/50 binlik planların Mersin Büyükşehir Meclisi tarafından onaylanması için hiçbir bahaneye gerek yoktur. Hele hele devletin zaten onayladığı, yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararıyla ve uluslararası anlaşmalarla onaylanan ve üst ölçekli imar planlarında işaretlenen turizm ve enerji üretim alanlarını hala beş ve elli binlik planlara da işleme çabası, bunu mazeret göstererek imar planının onayını geciktirme girişimleri sadece kentin önünün tıkanmasıdır. Buna gerek yoktur. Bunlar zaten 1/100 binlik planlara işlenmiştir. Bu aşamadan sonra yapılması gereken Mersin'in acil bekleyen yatırım sorunlarını çözecek ve kentin eğitimden sağlığa, ticaretten üretime, kentsel gelişimden çevreye kadar birçok konuda önünü açacak olan, kentin tüm dinamiklerinin onayını almış bu imar planının bir an önce Belediye Meclisi'nde geçmesidir. Çözüm odaklı yaklaşılırsa mutlaka bir yol bulunur ve Mersin kazanır. Bu konu bir inat ve siyaset meselesi yapılamaz. Onaylanmayan bu imar planı kentin önünde bir set olarak durmaktadır" ifadelerini kullandı. 


Adana Ekspres


Geri Dön