29 / 03 / 2024

Serap Yanar kimdir?

Serap Yanar kimdir?

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Mezunu Serap Yanar kimdir? Peki, Peyzaj Mimarı Serap Yanar kimdir? Serap Yanar, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Serap Yanar..



Serap Yanar kimdir?

1965 yılında İzmir’de doğan Serap YANAR 1986 yılı haziran ayında mezun olduktan sonra 1986 yılı kasım ayında ilk projesinden aldığı avansla İzmir’de ilk peyzaj tasarım bürosunu  açmıştır. Aile ve yakın çevresinden hiçbir maddi destek almadan 21 yaşında kendi işini kurmuştur. Bütün peyzaj çalışmalarını Bodrum’dan almıştır.


Yaşadığı yer olan İzmir’den Bodrum‘a  günlük olarak gidiş gelişlerle çalışırken, aldığı tüm    işleri yoğun ve yorucu iş temposu içerisinde büyük bir titizlik ve başarı ile tamamlamıştır.


İşlerinin daha verimli koordinasyonu için bürosunu 1987 yılında Bodrum’a  taşımıştır.


İlk açtığı bürosunda bütün işlerini bizzat kendisi yapıp, şantiyelerde tek başına koşuşturarak şimdiki konumuna gelmiştir


Bugün, Bodrum’da Peyzaj Tasarımı ve Uygulaması denince akla gelen ilk isim olan Serap YANAR  geçen zaman zarfında mesleki bilgilerini ofisinde çalışmış olan peyzaj mimarları ile paylaşıp onlarında bu meslekte yetişmelerini desteklemiştir.


Kendi çabaları ile açtığı ilk küçük ofisinden, bugün çok büyük ve önemli projelere imza atan peyzaj tasarım bürosu sahibi konumuna yükselmiştir.


Mesleğindeki 20 senelik birikimi ile kurduğu sera ile Bodrum’da görülmeyen ve yetişmeyen subtropik bitkileri yurtdışından getirip üreterek Bodrum’a kazandırmıştır.


Bununla birlikte yapmış olduğu mesleki çalışmaları, kendi alanı ile ilgili olan birçok dergide yayımlanarak daha geniş kitlelerle buluşmuştur.


Serap YANAR, peyzaj mimarlığı ile ilgili yarışmalarda tecrübesi ile jüri üyeliklerinde de bulunmuştur.


İki kız çocuğu annesi olan Serap YANAR son zamanlarda ismini sadece Bodrum’da değil İstanbul ve  İzmir  gibi büyükşehirlerin yanı sıra yurtdışında da  duyurmuştur.


Peyzajın anlamının tam olarak bilinmediği ve toplumca (bitki yetiştirme ve  dikme) olarak algılanan günümüz Türkiye’sinde, bunun bir sanat kolu olduğunu yaptığı bahçelerle de göstermiş ve bu bahçelerde yaşayacak olan kişilere de bu duyguyu hissedecekleri bir güzellik armağan etmiştir.


Araştırmacı kişiliği ile yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı geniş bir yayın arşivine sahip olup , literatürü yakından takip etmektedir.


Üniversitede peyzaj mimarlığı bölümünde yetişmekte olan günümüz öğrencilerine yaptığı bahçe tasarımları ve çalışma azmi ile örnek bir peyzaj mimarı olarak tanıtılmaktadır.


Bugünlere kimsenin yardımı olmadan kendi bilgi ve deneyimi ile sıfırdan başlamış biri olarak gelen Serap YANAR, yetiştirdiği ve yetiştirmekte olduğu peyzaj mimarları ve yarattığı bahçeler ile mesleğinde ‘ peyzaj mimarlığı  tasarımı’ adına  çalışmalarına devam etmektedir.






Geri Dön