26 / 04 / 2024

Serbest Mimar Dergisi'nin 25. sayısı çıktı!

Serbest Mimar Dergisi'nin 25. sayısı çıktı!

3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Dergi, Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından yayınlanıyor.



Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) tarafından 3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Bu sayıda da yine farklı bir içerik ile sizlerle yeniden buluşuyoruz.


Tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan projelerden seçkilerin yer aldığı "Masaüstü" bölümü; büro, ticari yapı, konut, kamu yapısı, otel ve üniversite kampüsü gibi çeşitli projelerden oluşuyor.


Türk SMD, İstanbul ve  İzmir  SMD'lerin geçtiğimiz dönemlerde yapmış oldukları etkinliklerin haberlerini "SMD'lerden" bölümünde bulacaksınız.


“Dosya”da Ocak ayında düzenlenen törenle sahiplerini bulduğu TSMD 12. Mimarlık Ödülleri oluşturuyor. Dosya kapsamında Büyük Ödül sahipleri Şaziment Arolat ve Neşet Arolat ile Aslı Özbay’ın yaptığı röportaj yer alıyor.


“YENİ” bölümünde son dönemde inşa edilen, Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, Küçükyalı Ofis Park, Regnum Sky Tower, Çankaya Üniversitesi Yeni Kampüsü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve TED Üniversitesi Kolej Yerleşkesi 2. Kısım projelerinin detayları,


“Kritik” bölümünde, Doç. Dr. Lale Özgenel’in Dışişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz dönemlerde yaptırılmaya başlanan yurtdışı temsilcilik yapılarının temsiliyet, aidiyet, kimlik ve özgünlük açısından değerlendirmesi aktarılıyor.


Son olarak, “Oradaydık” bölümünde ise, İlhan Kural’ın kaleme aldığı, Amsterdam hakkındaki izlenimlerinin aktarıldığı yazı paylaşılıyor.


Geri Dön