19 / 04 / 2024

Serdar Bilgili Galataport’ta Ferit Şahenk’e ortak oluyor!

Serdar Bilgili Galataport’ta Ferit Şahenk’e ortak oluyor!

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Limanı ihalesinde ipi göğüsleyen Doğuş, Serdar Bilgili’ yi ortak alıyor. Şirkette Doğuş Holding’in yüzde 81, Bilgili’ nin yüzde 19 payı olacağı belirtiliyor...




Galataport olarak bilinen Salıpazarı Limanı ihalesinde ipi göğüsleyen Doğuş, Serdar Bilgili’yi ortak alıyor. Şirkette Doğuş Holding’in yüzde 81, Bilgili’nin yüzde 19 payı olacağı belirtiliyor.


MAYIS ayında İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi 702 milyon dolara kazanan Doğuş Holding, projeyi geliştirmek için kendisine bir ortak buldu. Ortak ise Beşiktaş’ın eski Başkanı ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili. Wall Street Journal Türkiye’nin haberine göre Doğuş Holding bunun için Serdar Bilgili’nin şirketi BLG Gayrimenkul Yatırımları ile yeni bir ortak girişim kuruyor. Kulislerde Yeni şirkette Doğuş Holding’in yüzde 81, Bilgili’nin ise yüzde 19 payı olacağı belirtiliyor.


702 MİLYON DOLARA ALMIŞTI


Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1.200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. 


FATİH ORMANI’NDA DA ORTAKLAR 


Aslında bu Şahenk ve Bilgili’nin ilk ortaklığı değil. Kasım ayı sonunda da Ferit Şahenk, Serdar Bilgili’nin 29 yıllığına kiraladığı Fatih Ormanlarına ortak olmuştu. Bu talep Rekabet Kurumu’nun onayından geçti ve ortaklığın önünde engel kalmamış oldu. 


BAKANLIĞA BAŞVURU YAPILDI


Parkorman’ı da kapsayan Fatih Ormanları’nda Doğuş ve Bilgili ortaklığının ardından yapılacak projeler henüz net değil. Bir arena için Orman Bakanlığı’na başvuru yapılmıştı. Aynı zamanda ormanda lüks markaların konumlanacağı dükkanlar ve yeme içme yerlerinin yer alacağı restoranlar açılması planları da var. Ancak netleşen bir proje yok. 


Akşam


Geri Dön