19 / 03 / 2024

Serdar Bilgili, ortaklarını dava etti!

Serdar Bilgili, ortaklarını dava etti!

Ünlü iş insanı Serdar Bilgili, ABD’de peş peşe yaptığı gayrimenkul alımları ile adından dünya çapında söz ettiriyor. Bilgili, ABD’li emlak kralı Michael Shvo'yu usulsüz harcamaları nedeniyle dava etti.



Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugünkü köşesinde ''Serdar Bilgili, ortaklarını dava etti'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İş insanı Serdar Bilgili, ABD’de peş peşe yaptığı gayrimenkul alımları ile adından dünya çapında söz ettiriyor. ABD’li emlak kralı Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortaklık yapan Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, küresel ekonominin merkezi ABD’nin farklı bölgelerinde dünyaca ünlü yapıları bünyesine katıyor, bu yapılara yeni projeler ekliyor. 2018’de kurulan ABD’deki bu ortaklığın portföyündeki alım ve projelerin toplam bedeli 3.5 milyar doları aştı. Bilgili ile ortakları arasında yürüyen iyi ilişkiler bir süre sonra bozuldu. Anlaşmazlığa düşen ortaklar mahkemelik oldu. 27 Temmuz’da ilk kez DÜNYA’nın duyurduğu haberin ayrıntılarını sizlerle paylaşmak isterim.

Bilindiği üzere Serdar Bilgili’nin aracılığı ile bir araya getirilen Michael Shvo ve Deutsche Finance yönetiminin ortak projeleri arasında; New York’taki 685 Fifth Avenue Mandarin Oriental Residences, 711 Fifth Avenue, 530 Broadway Avenue binaları, Miami Beach’teki tarihi Raleigh, South Seas ve Richmond otelleri ile Los Angeles Beverly Hills’teki 9200 Wilshire projesi bulunuyor. Yapılan yatırımlarda yönetici ortak rolünü Michael Shvo ve Deutsche Finance ile paylaşan Serdar Bilgili, Michael Shvo’nun ortaklık adına yapıldığı iddia edilen lüks harcamaların kontrolü konusunda Michael Shvo ile anlaşmazlığa düştü. Daha önceki yıllar da ABD’de ciddi vergi suçları işleyip ceza aldığı bilinen Michael Shvo hakkında, Bilgili yargıya gitme kararı aldı.

Usulsüz harcama iddiası

Bilgili’nin ABD’de yargıya gitmesinin nedeni ise Michael Shvo’nun ortaklık adına yaptığı usulsüz harcamalar. ABD basınında da yer alan bilgilere göre Shvo, aralarında özel jet kullanımı da dahil birçok işlemde ortaklığın oluşturduğu fondan sadece 2019 yılında 6.4 milyon dolar yani yaklaşık 48 milyon lira harcadığını iddia edildi. Bilgili, bu harcamalar için denetim talep etti ve ancak ABD’li ortağı bu talebi de reddetti. Bilgili son çare olarak ağustos ayında New York eyalet mahkemesine başvurdu ve yargı yoluyla denetim talebini yineledi.

2 projeyi 1 milyar dolara aldılar

Yargı yolunda yaşanan bu süreç, şimdilerde yatırımlara da yansımış durumda. Ortaklığın 2019’da yatırım sürecini başlattığı San Francisco’daki Transamerica Building ve Chicago’daki 333 Wabash binalarına da yansımış durumda. Bilgili ve ortakları bu projelerden Chicago’da 333 Wabash adresindeki Big Red (Büyük Kırmızı) adı verilen ofis binasını 370 milyon dolara, 48 katlı Transamerica gökdelenini ise 700 milyon dolara satın almıştı.

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, Michael Shvo'ya açtığı davayı geri çekti!


Geri Dön