19 / 04 / 2024

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak oldu ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı. ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!



Ünlü işadamı Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak olup yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı.

Sabah'tan Bülent Cankurt'un haberine göre; ortaklarıyla mahkemelik
Ancak ABD'de dünyaca ünlü binaları bünyesinde yer alarak ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklarla beraber dava sürecine geçildi. Ardından, Serdar Bilgili, 2010 yılında Türk kızı Seren Ceylan ile evlenmesine de vesile olduğu kankası Michael Shvo ve Deutsche Finance'ı mahkemeye verdi!

SON İKİ ALIMDA BİLGİLİ YOK!

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu! 


Amerika'nın genç Donald Trump'ı olan Michael Shvo ile Deutsche Finance agresif büyümeyi sürdürürken, Bilgili ise hız kesmek istemedi. 370 milyon dolar önerdikleri Chicago'daki Big Red (Büyük Kırmızı) adlı ofis binasının ve 700 milyon dolar teklif ettikleri San Francisco'da yer alan Transamerica Pyramid'den olumlu cevap alıp sıra parayı ödemeye gelince ortaklar arasında sorun yaşandı. Bilgili süreci uzatınca, bu iki binayı kaçıracaklarını plalayan Shvo ve Deutsche Finance, parayı vererek binaları satın almış. Bu duruma bozulan Bilgili de, ortaklarını mahkemeye vermiş. Karşı dava açan Shvo ile Deutsche Finans'ın avukatı Bradley Ruskin'in ABD basınına verdiği demece bakılırsa bence ortaklar bir daha asla buluşamadı. 

2.5 MİLYAR $'LIK ALIM YAPMIŞLARDI

Sırasıyla New York 5'inci caddede bulunan Gucci binası, Miami'deki The Raleigh Miami Beach Hotel, Richmond Hotel ve South Seas Hotel, New York'un sembolik binalarından Coca-Cola binası, New York Manhattan'da 685 Cadde'deki özel bir ofis binası ve 530 Broadway Avenue binasını satın alan ortakların ayrılık sürecinin kolay kolay çözülmesi beklenmiyor.


Geri Dön